Ljøkelsøy brakk armen

Skihopperen Roar Ljøkelsøy brakk et bein i den ene armen under snøbrettkjøring i dag. VM i Ramsau henger i en tynn tråd for Ljøkelsøy som trolig må gå med gipset arm i seks uker.

- Dette kom meget ubeleilig, og det er høyst uvisst om jeg rekker å kvalifisere meg for VM i Ramsau, sa Ljøkelsøy til NTB etter at han hadde vært til røntgenundersøkelse på et lokalt sykehus i ettermiddag.

Hopperne hadde fri fra hoppbakken i dag og satte kurs for alpinbakkene ved St. Johann, noen kilometer sør for Bischofshofen. Mens trenerne sto på alpinski, brukte flesteparten av løperne snøbrett. Kristian Brenden prøvde seg med hanggliding.

- Uhellet var ute da jeg skulle snu brettet. Plutselig kantet det bak og jeg måtte ta meg for. Jeg fikk en vridning, og røntgentbildet viste brudd i et bein, sa Ljøkelsøy.

Ljøkelsøy vil så raskt som mulig komme seg hjem til Norge hvor han skal undersøkes av skiforbundets lege Inggard Lereim.

Han vil avgjøre hvor raskt det kan gå før Ljøkelsøy igjen kan få prøve seg med hoppskiene. Første VM-renn, stor bakke, går i Bischofshofen søndag 20. februar.

Dit ønsker Ljøkelsøy seg. Han vil revansjere seg for den triste hoppuken hvor han bare fikk hoppe et renn. Det var nyttårsrennet i Garmisch- Partenkirchen hvor han endte på en beskjeden 42. plass. Både i Oberstdorf og Innsbruck takket trønderen for seg etter kvalifiseringsomgangen.

(NTB)