Ljøkelsøy er finsk hoppukefavoritt

Roar Ljøkelsøy er ikke bare favoritt blant håpefulle nordmenn. Også Finlands landslagssjef snakker varmt om den norske veteranen.

- Ljøkelsøy er jevn og sikker. Det er egenskaper som er viktige i hoppuken, der det ikke finnes rom for en eneste glipp. Derfor tror jeg de mest rutinerte hopperne ligger best an, sier Finlands hopptrener Kari Pätäri.

Sesonginnledningen har vært dominert av nordmenn og finner. Sesongpremieren i Kuusamo ble vunnet av Matti Hautamäki og Sigurd Pettersen. I Trondheim var Roar Ljøkelsøy best, mens finske Tami Kiuru vant i Titisee-Neustadt. Så var det Ljøkelsøys tur i Engelberg igjen.

Pätäri mener Ljøkelsøy og finnen Janne Ahonen peker seg ut som de heteste hoppukefavorittene. Nordmannen leder verdenscupen sammenlagt med 288 poeng, 20 foran Ahonen og 48 foran polske Adam Malysz.

Blant de ti beste i verdenscupen finnes tre nordmenn: Ljøkelsøy (1), Pettersen (4) og Bjørn Einar Romøren (9). Finland har fire blant de ti: Ahonen (2), Kiuru (5), Veli-Matti Lindström (6) og Matti Hautamäki (8).

For Kiuru var seieren i Titisee-Neustadt hans første i verdenscupen.

Ahonen gyver løs på sin tolvte hoppuke i Oberstdorf mandag. Han er ute etter sin tredje totalseier etter seier i fjor og for fem år siden. Seier vil føre finnen inn i et celebert selskap med tyskeren Helmut Recknagel (1958, 1959, 1961) og vår egen Bjørn Wirkola (1967, 1968, 1969), som begge har tre hoppukeseirer. Bare tyskeren Jens Weissflog (1984, 1985, 1991, 1996) har flere med fire.

(NTB)

FAVORITT: Roar Ljøkelsøy.