Ljøkelsøy nærmer seg guttedrømmen

Roar Ljøkelsøy nærmer seg guttedrømmen og startet det nye året med å ta 4. plassen i det tradisjonelle nyttårshopprennet.

Drømmen hans er å stå øverst på seierspallen etter hopprenn og få ta hjem den største sjekken og den største pokalen.

Roar Ljøkelsøy har hatt en fin stigning på formkurven i hoppuken. I det første rennet ble det 6. plass. Nå ble det fjerde, og hvis progresjonen fortsetter blir det neste pallen i Innsbruck lørdag, og kanskje øverste trinn i Bischofshofen mandag.

- Jeg er kjempefornøyd, men det er mer å gå på, sa Roar Ljøkelsøy etter onsdagens fjerdeplass.

Igjen viste Ljøkelsøy at han er blitt en mann å regne med også framover, og onsdag hoppet han 122 og 122,5 meter. Etter å ha vært veldig ustødig i landingen etter det første hoppet ble han trukket kraftig i stilen. Men selv om han hadde fått 19 for det hoppet hadde det ikke blitt bedre enn 4. plass.

Ny vår

Den sindige hopperen fra Orkdal har fått en ny vår som skihopper etter at finske Mika Kojonkoski tok over som norsk landslagssjef. Finnen fikk mange spørsmålstegn fra noen av de norske hoppekspertene da han tok med Ljøkelsøy på landslaget etter fem sesonger uten særlig framgang.

- Det er vel også litt inspirerende å reise til Innsbruck med en tredjeplass sammenlagt?

- Helt klart. Det blir spennende i fortsettelsen. Sjansen til en sammenlagtseier er jo der, sa Ljøkelsøy som ikke har vært mer stabil i bakken siden 1997. Etter de to første rennene ligger han på 3. plassen sammenlagt.

Det var for øvrig samme år som onsdagens nyttårsrenn vinner, Primoz Peterka vant nyttårsrennet.

Tro

Hoppsjef Jan Erik Aalbu har i hvert fall veldig stor tro på den 26 år gamle veteranen.

- Jeg er ganske sikker på at Roar er på pallen i nærmeste framtid. Det er veldig morsomt med ham. Han var på nippet til ikke å komme med på landslaget i sommer og nå er han beste norske med 4. plass i nyttårsrennet. Det viser at det svinger i skihopping, sa Aalbu.

Hoppsjefen kunne også glede seg over en godkjent norsk laginnsats med seks mann i finaleomgangen. Bare Anders Bardal - slått ut av Romøren - hoppet ett hopp.

- Målsettingen vår holder og laginnsatsen er bra, men jeg er likevel litt skuffet, sa Aalbu uten å utdype akkurat det nærmere.

Men Sigurd Pettersen, som ikke hadde helt optimale forhold i 1. omgang, kunne Aalbu tenkt seg noe høyere på resultatlisten.

(NTB - Geir Andreassen)