Ljøkelsøy norsk lyspunkt

Tysk seier i Hinterzarten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Roar Ljøkelsøy var eneste norske lyspunkt i sesongens første individuelle hopprenn i tyske Hinterzarten søndag.

Ljøkelsøy delte til slutt åttendeplassen i normalbakken med tyske Michael Neumayer. Med hopp på 98 og 103 meter var orkdalingen ti poeng bak østerrikske Wolfgang Loitz, som vant rennet.– Det er det all grunn til å være fornøyd med. Han er tross alt bare fire meter unna seieren, sa sportssjef Clas Brede Bråthen.

Jubler ikke

Han hadde lørdagens laghopping i Hinterzarten friskt i minnet. Det ble en begredelig forestilling sett med norske øyne. Niendeplassen ga ikke en gang plass blant lagene som fikk hoppe finaleomgangen.

Bra var det heller ikke at Roar Ljøkelsøy var eneste nordmann i finaleomgangen søndag. Nest av de norske var Tommy Ingebrigtsen på 33. plass.

– Vi vil aller helst gjøre det bra i hvert eneste renn vi stiller i. Derfor er det ingen grunn til å juble over sånne resultater. Samtidig gjelder det å se litt bak resultatene, sa sportssjef Bråthen.

Lang sesong

De norske hopperne følger et annet sesongopplegg enn de fleste av konkurrentene sine. Mens andre hoppere har mange hundre hopp bak seg i sommer, har Roar Ljøkelsøy & co. mindre enn hundre.

– Vi har valgt å gjøre det sånn fordi vi ser at sesongen blir lang. Derfor føler vi oss trygge på at gutta er i toppslag til OL, sa Clas Brede Bråthen søndag.

Han velger å se søndagens renn som et skritt i riktig retning.

– De andre hopperne er ikke langt unna Ljøkelsøy, selv om de ikke er med i finaleomgangen. Jeg tror vi er der vi skal være i løpet av kort tid, spådde han.

Neste mulighet til å vise fremgang er i sesongens andre Sommer Grand Prix-renn i polske Zakopane om tre uker. (ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer