Ljøkelsøy på 3. plass

Delt seier i Hoppuka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Roar Ljøkelsøy lå på 3. plass etter 1. omgang i avslutningsrennet i Hoppuka. Han leverte et enda bedre hopp i finaleomgangen, og beholdt pallplassen.

- Det var et kjemperenn, jeg er veldig fornøyd med Hoppuka. Dette betyr mye, for jeg har slitt litt i høst, sier Ljøkelsøy til NRK.

Men det var enda større spenning knyttet til de to øverste plassene på seierspallen. 25 000 tilskuere holdt nærmest pusten da rennet ble avsluttet.

Jakub Janda ledet med ett poeng på Janne Ahonen før det siste hoppet, og finnen satte skikkelig press på tsjekkeren da han fløy ned til 141,5 meter.

Janda hoppet 139 meter i det siste hoppet, og endte to poeng etter Ahonen.

- De to beste var best i dag også, sier Ljøkelsøy.

Det betyr at de to hopperne havnet helt likt etter fire hopprenn i Hoppuka, noe som aldri har skjedd før. Etter åtte tellende hopp har begge 1081,5 poeng.

- Når vi har like mange poeng etter fire konkurranser er det helt riktig at vi deler seieren, sier Ahonen ifølge nyhetsbyrået AP.

Dette er Ahonens fjerde seier i Hoppuka. Han vant de tradisjonsrike rennene også i 1999, 2003 og 2005. Den tyske storhopperen Jens Weissflog har også fire triumfer i Hoppuka.

- Det betyr veldig mye for meg å tangere den rekorden, sier finnen.

Roar Ljøkelsøy kom på 3. plass sammenlagt, 24,4 poeng bak vinnerne.

- Jeg ødela sjansene til å vinne sammenlagt i 2. omgangen i Innsbruck, sier han.

Bjørn Einar Romøren kom på 5. plass i kveld, og sørget for god norsk laginnsats.

PÅ PALLEN: Roar Ljøkelsøy kom på 3. plass både i dagens renn og i Hoppuka sammenlagt.
LIKE GODE: Janne Ahonen og Jakub Janda må dele seieren i Hoppuka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer