Ljøkelsøy på 3. plass

Delt seier i Hoppuka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Roar Ljøkelsøy lå på 3. plass etter 1. omgang i avslutningsrennet i Hoppuka. Han leverte et enda bedre hopp i finaleomgangen, og beholdt pallplassen.

- Det var et kjemperenn, jeg er veldig fornøyd med Hoppuka. Dette betyr mye, for jeg har slitt litt i høst, sier Ljøkelsøy til NRK.

Men det var enda større spenning knyttet til de to øverste plassene på seierspallen. 25 000 tilskuere holdt nærmest pusten da rennet ble avsluttet.

Jakub Janda ledet med ett poeng på Janne Ahonen før det siste hoppet, og finnen satte skikkelig press på tsjekkeren da han fløy ned til 141,5 meter.

Janda hoppet 139 meter i det siste hoppet, og endte to poeng etter Ahonen.

- De to beste var best i dag også, sier Ljøkelsøy.

Det betyr at de to hopperne havnet helt likt etter fire hopprenn i Hoppuka, noe som aldri har skjedd før. Etter åtte tellende hopp har begge 1081,5 poeng.

- Når vi har like mange poeng etter fire konkurranser er det helt riktig at vi deler seieren, sier Ahonen ifølge nyhetsbyrået AP.

Dette er Ahonens fjerde seier i Hoppuka. Han vant de tradisjonsrike rennene også i 1999, 2003 og 2005. Den tyske storhopperen Jens Weissflog har også fire triumfer i Hoppuka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer