Ljøkelsøy på femte

Adam Malysz vant sin fjerde verdenscupseier for sesongen i Engelberg. Roar Ljøkelsøy tok en oppløftende norsk femteplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den polske storhopperen Malysz var treer etter 1. omgang takket være et hopp på 132 meter, men leverte finaleomgangens lengste hopp med 134,5 meter og fikk poengsummen 281,7. Det var seks poeng foran hjemmehopperen Simon Ammann som hoppet 133 og 130,5 meter.

Martin Koch fra Østerrike ledet etter 1. omgang med et hopp på 134 meter, men endte på tredjeplass, slått av Malysz med 13,8 poeng.

Roar Ljøkelsøys fikk til to gode hopp og leverte norsk årsbeste i hoppbakken med sin femteplass. Ljøkelsøy landet på 128 og 126,5 meter i sine hopp og var 24,1 poeng bak vinneren.

Unggutten Anders Bardal var best av de norske i 1. omgang med femteplass, men Steinkjer-hopperen slo av i finalen og endte på 13. plass. Tommy Ingebrigtsen var sistemann av de norske som fikk hoppe rennet, men med 113 meter holdt det bare til 39. plass.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer