Ljøkelsøy vant!

Med et kjempehopp på 133 meter vant Roar Ljøkelsøy dagens hopprenn i Sapporo.

Sapporo: Roar Ljøkelsøy slo til med et praktfullt finalehopp og kopierte fjorårets seier i Sapporo-bakken. Det var orkdalingens tredje verdenscuptriumf for sesongen.

27-åringen trives tydeligvis godt i den japanske storbakken. I 1997 tok han en andreplass der og i fjor vant han sin første verdenscupseier noensinne.

Ljøkelsøy hoppet 132 meter i 1. omgang og lå på andreplass, over sju poeng bak finske Janne Ahonen, som strakte seg til 135,5 meter.

Men i finaleomgangen klinte 27-åringen til med et nydelig hopp. Han landet på 133,5 meter og viste sin glede ved å strekke den ene armen i været. Alle dommerne belønnet praktsvevet med 19,5.

Ahonen måtte gi seg på 129 meter og klarte ikke å tukte nordmannen. Finnen endte på andreplass, 2,3 poeng bak Ljøkelsøy.

Revansj for Tommy

Også Tommy Ingebrigtsen hadde grunn til å være fornøyd med resultatet. Trønderen mislyktes fullstendig i lotto-rennet i Hakuba fredag, men revansjerte seg og tok fjerdeplassen i lørdagens renn.

Ingebrigtsen lå på 7. plass etter 1. omgang, men avanserte takket være et fint hopp på 127 meter i finalen. Avstanden fram til østerrikske Martin Höllwarth på tredjeplass var imidlertid på hele 7,1 poeng.

Også Henning Stensrud og Sigurd Pettersen plasserte seg blant de ti beste i lørdagens renn, på henholdsvis 9. og 10. plass.

Pettersen misset

Stensrud hoppet seg opp fra 13. plass, mens Pettersen ikke klarte å følge opp sitt gode førstehopp på 130 meter. Han lå på 5. plass, men landet på 116 meter i finaleomgangen og raste fem plasser.

Bjørn Einar Romøren, som hadde vært fast gjest på pallen i tre av de fire siste rennene, fikk det ikke helt til å stemme i Sapporo. Han hoppet 120 meter og lå som 15. mann etter 1. omgang. Imidlertid økte han med to meter i finalen og klatret to plasser til 13. plass.

Anders Bardal, Morten Solem og Lars Bystøl kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

(NTB)