Ljøkelsøy ville hoppe videre

Roar Ljøkelsøy tok sesongens sjuende seier i verdenscupfinalen i Holmenkollen.

(Dagbladet.no): Nordmannen ledet konkurransen med 1,7 poeng foran sveitseren Simon Ammann etter første omgang. Juryen stanset andre omgang på grunn av tåke og dermed står Ljøkelsøy som vinner.

Ville hoppe

Sikten for både hoppere, dommere, publikum og tv-kameraer var minimal. Siden januar har det nesten vært skyfrie helger i Oslo, men i dag, da tusenvis strømmet til den legendariske OL-bakken, var det tåke tykk som ertesuppe i Holmenkollen.

- Jeg syntes det var forsvarlig å hoppe videre. Det er litt surt at dommerne stanset rennet, sa Ljøkelsøy til NRK etter rennet.

To på pallen

Trønderen hoppet 126,5 meter og fikk 138,7 poeng. Ammann hoppet 130 meter, men måtte nøye seg med 137,0 poeng.Bjørn Einar Romøren endte på 3. plass med 136,2 poeng (126,5 meter). Trønderen Tommy Ingebrigtsen kom på 7. plass med 128,0 (122,5), mens Henning Stensrud ble nummer ni med 119,5 poeng (117,5)

Finsk sammenlagtseier

En av grunnene til at Roar Ljøkelsøy trolig ville hoppe videre var at han siktet seg inn mot sammenlagtseieren i verdenscupen.

Men finske Janne Ahonen sikret seg den. Han ble nummer åtte i rennet i Kollen i dag. Hadde han blitt nummer 12 ville han ikke blitt sammenlagtvinner. Det skilte 10 poeng mellom Ljøkelsøy og Ahonen på resultatlista etter sesongens mange hopprenn.

Jeg synes det er helt enestående deg jeg har fått til denne sesongen, sier Ljøkelsøy til NRK.

FORNØYD:</B> Bjørn Einar Romøren viste tydelig hva han syntes om hoppet sitt i Kollen i dag. Det ble tredje plass.
BEST I TÅKA:</B> Roar Ljøkelsøy syntes det var surt å ikke få hoppe 2. omgang i Kollen. Tåka var ikke noe problem mente han.