Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ljøkelsøy vurderer å bli trener

Avsluttet karrieren med hyllesthopp i Planica.

- ET FLOTT FARVEL: Roar Ljøkelsøy kvalifiserte seg ikke til VM i skiflyging, men fikk ta et avskjedshopp i pausen mellom dagens to omganger. Foto: Srdjan Zivulovic, Reuters/Scanpix
- ET FLOTT FARVEL: Roar Ljøkelsøy kvalifiserte seg ikke til VM i skiflyging, men fikk ta et avskjedshopp i pausen mellom dagens to omganger. Foto: Srdjan Zivulovic, Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Roar Ljøkelsøy trodde det var slutt etter Kollen, men var ikke sen om å takke ja til en plass i skiflygings-VM.

Han tok et verdig farvel med den internasjonale hoppsporten i yndlingsbakken sin i Planica.

- Dette ble et flott farvel og mye mer moro enn å si takk for seg i Holmenkollen, sa den doble verdensmesteren i skiflyging. Han vant dobbelt både i 2004 og 2006.

- Nå skal jeg ta noen uker fri. Jeg litt usikker på hva jeg skal gjøre framover. Jeg er ledig på jobbmarkedet. Kanskje skal jeg begynne som trener. Jeg har et C-kurs å bygge videre på og dessuten en del erfaring, sa Ljøkelsøy til NTB.

Erfaring har 33-åringen fra Orkdal. Det er 24 år siden han gjorde sitt første hopp som niåring. Masse heder og ære er det blitt, men også noen nedturer.

Han stoppet på elleve verdenscupseirer. Han har to sølv og to bronse fra VM. Han har også to bronsemedaljer fra OL i Torino.

Sist i 1994

Han debuterte i skiflygings-VM i 1994 i Planica. Da endte han sist. Siden den gang er det blitt seks VM. I årets mesterskap klarte han ikke å kvalifisere seg for det norske laget.

Derfor var det duket for at han fikk være pauseunderholdning og takket for seg med et hopp på 197 meter. Det var langt unna hans pers på 230,5 meter satt i samme bakke under rekordrennet i 2005.

Nede på sletta ble han tatt imot en hel delegasjon og blant andre sine foreldre moren Inger og faren Erik.

Ljøkelsøy reiser hjem allerede lørdag for hjemme sitter samboer Anniken. Paret venter sitt første barn sammen, og fruen har termin neste helg.

Betydd mye

- En god måte å markere et farvel på. Roar har betydd veldig mye for norsk hoppsport. Han har hatt en fantastisk karriere. Og dette var ikke planlagt fra vår side før vi dro hit. Etter at det ble klart han ikke skulle hoppe fikk vi ordnet til dette, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!