Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Ljøken» venter fortsatt på pallen

God laginnsats, men pallen venter fortsatt på de norske hopperne.

Roar Ljøkelsøy hadde nok en gang en gyllen anledning til å ta sin niende verdenscupseier i hopp med 2. plass etter 1. omgang. Han lå 3,5 poeng bak ledende Adam Malysz.

I finaleomgangen i Harrachov lørdag ble det dessverre bare et «nestenhopp» - og 5. plass.

- Roar hadde muligheten, men gjorde et mye dårligere hopp i 2. omgang. Vi er på vei, men må fortsatt vente på en pallplassering, sa den norske landslagstreneren Mika Kojonkoski til NTB.

Kojonkoski var imidlertid veldig godt fornøyd med den norske laginnsatsen, hvor hans disipler endte på 5., 6., 15., 20., 21. og 28. plass.

Mye bra hopping

- Det var mye bra skihopping, men jeg er fornøyd med 5. plassen. Jeg er stabilt bra og kjenner hele tiden at det er mulig å hoppe godt, sa Ljøkelsøy som landet på 140,5 i 1. omgang, men som slo av sju meter i finalen.

- Gjorde du noe annerledes i finaleomgangen?

- Jeg forsøke naturligvis å få til et bedre hopp, men det ble bare ikke langt nok. Jeg må prøvde å ta en pallplasseringen søndag, sa trønderen.

- Følte du et ekstra press?

- Nei, jeg hopper for meg selv, sa han.

Det femte rennet i verdenscupen i hopp ble vunnet polske Malysz. Han hoppet nesten på hjemmebane, for hele dalen var badet i rødt og hvitt. Hadde Polen hatt grense til Norge hadde også Granåsen hatt over 20.000 tilskuere på sitt verdenscuprenn forrige helg.

Snøt Ahonen

Malysz hoppet 143- og 136 meter og snøt finske Janne Ahonen for en femte strake verdenscupseier. Ahonen endte på 2. plass etter hopp på 141 og 136,5 meter. Tyskeren Georg Späth tok 3. plassen etter hopp på 135 og 141 meter.

Fram til en pallplassering for Ljøkelsøy var det denne gangen bare 1,6 poeng. Avstanden krymper stadig. Lars Bystøl på 6. plass var igjen bare poenget bak sin landsmann. Det var årsbeste for vossingen.

At det var Malysz eller Ahonen som skulle gå til topps i Harrachov var ingen overraskelse. De fire siste verdenscuprennene i den tsjekkiske skimetropolen er enten vunnet av polakken eller finnen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media