Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ljubicic servet Roddick i senk i Indian Wells

Kroaten vant sin første masterstittel i karrieren.

FØRSTE MASTERSTITTEL: Ivan Ljubicic kunne endelig juble for sin første masterstittel i karrieren. Den 31 år gamle kroaten ble tidenes eldste førstegangsvinner da han slo Andy Roddick i finalen i Indian Wells.Foto: SCANPIX/EPA/PAUL BUCK
FØRSTE MASTERSTITTEL: Ivan Ljubicic kunne endelig juble for sin første masterstittel i karrieren. Den 31 år gamle kroaten ble tidenes eldste førstegangsvinner da han slo Andy Roddick i finalen i Indian Wells.Foto: SCANPIX/EPA/PAUL BUCK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Ivan Ljubicic kunne i helgen juble over sin første masterstittel i tennis.

Den 31 år gamle kroaten slo amerikanske Andy Roddick 7-6, 7-6 i en intens finale i Indian Wells natt til mandag.

Servekanonen Ljubicic var rangert som nummer 20 i turneringen. Han feide inn 20 ess og 42 vinnere da han avgjorde den drøyt to timer lange finalen.

Ljubicic måtte ha tiebreak i begge sett for å dra hjem sin første masterstittel. Han løftet armene mot himmelen da seieren var i boks, før han løp fram til nettet og takket Roddick for en herlig fight. Amerikaneren hadde reddet tre matchballer før det hele ble avgjort i California.

— Det har vært en fantastisk uke, sa Ljubicic etter sin tiende ATP-tittel. I Indian Wells har han imponert og spilt oppimot karrierebeste. På vei mot tittelen danket han ut annenseedede Novak Djokovic og tredjeseedede Rafael Nadal.

Følte noe manglet
I tillegg til god serve leverte kroaten vinklede slag og nettspill i ypperste klasse.

Ljubicic fylte 31 år sist fredag, og ble tidenes eldste spiller til å vinne sin første mastersturnering. I fjerde forsøk skulle han lykkes. I 2005 feilet han i Paris og Madrid, mens det ble finaletap i Miami året etter.

— Sett karrieren under ett, så har jeg følt at noe manglet. Dette gir en fantastisk følelse, det å endelig ha en slik tittel. Det er noe helt spesielt, strålte Ljubicic.

Hyllet av Roddick
Roddick hyllet sin overmann etter den dramatiske finalekampen.

— Han servet solid. De to siste dagene har vært en oppvisning i hvordan du skal serve hjem poengene. Han hadde komplett kontroll, medga Roddick.

Amerikaneren er full av respekt for kroaten som tar seg inn blant de 20 beste i verden for første gang siden januar 2008.

— Jeg kjenner ham ikke så godt personlig, men jeg har helt klart respekt for en som har vært med i mange år og som vel har vunnet rundt 400 kamper i karrieren, sa Roddick.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!