Ljung sov seg i seiersform

MOLDE (Dagbladet): David Ljung (26) sov mens Sverige i går morges ble sendt ut av VM. På Røkkeløkka var han lys våken da Molde fortsatte gulljakten.

Mål:

Hulsker (64)

BB:

David Ljung

- Jeg liker å sove lenge om morgenen. Når jeg selv skal spille kamp, er det viktigere å få nok søvn enn å se landslaget i VM. Det blir nok fotball likevel, sier «svenskekongen» i det steinharde Molde-forsvaret.

Han fikk med seg svenskenes resultat mens han ventet på Stabæk-kampen. Helst skulle han vært med i VM.

- Det er et mål for alle fotballspillere på toppnivå å spille på landslaget. Også for meg. Men veien er lang dit, innrømmer svensken som ble hentet fra AIK til Molde av Molde-trener Gunder Bengtsson i fjor.

- Det virker som om det er vår egen tålmodighet som holder oss inne i medaljestriden. I dag vant vi på en dårlig dag. Stabæk ga oss nok å gjøre i forsvaret, spesielt i første omgang, sier David Ljung.

Det er særlig det kompromissløse hodespillet og dyktige blikk for mulige farligheter som gjør at den ene av Moldes to svenske midtstoppere er selve krumtappen i Moldes jakt på seriegull. Selv trekker han fram lagets kollektive jobb som veien til suksess, ikke sine egne ferdigheter.

- Det er trolig tre-fire lag som kan vinne serien. Vi og Lyn er to av dem. Nå er det på tide at Lyn blir tatt på alvor som gullkandidat, sier svensken.

Med sesongens fjerde seriemål ble Bernt Hulsker matchvinner, etter et mønsterangrep. I noen sekunder viste Molde pasningsdyktigheten og bevegelsen som begge lag manglet i resten av kampen.

- Det var en møkkakamp, men det bevegelige angrepet som førte til scoringen, har vi trent en god del på. Godt å få vist det fram i kamp, sa Bernt Hulsker.

Trener Gunder Bengtsson gledet seg bare over seieren.

- Det ble for statisk, særlig før pause. Tempoet og bevegelsen manglet. Så mye løping uten ball tar på i lengden, sier Bengtsson.

LØPETUR: Målscorer Bent Hulsker opplevde kampen som en eneste lang løpetur.