- Ljungberg får 60 mill for å slutte i West Ham

Svensken er klubbløs.

(Dagbladet.no): Kort tid etter årets skuffende EM kunngjorde Fredrik Ljungberg at han ga seg på det svenske landslaget for å konsentrere seg fullt og helt om å spille for West Ham i Premier League.

- Jeg kommer til å spille fotball på høyeste nivå i Premier League i flere år til og jeg elsker denne sporten mer enn noe annet, skrev Ljungberg i et åpent brev til fansen.

Nå er Ljungberg ferdig i West Ham også.
Ifølge

Daily Mail har svensken blitt løst fra kontrakten på Upton Park etter bare 12 måneder, og står nå fritt til å finne seg en annen klubb - hvis noen ønsker ham.

Får betalt for å gå

Den britiske avisa skriver at West Ham var så desperate etter å fjerne Ljungberg fra lønningslista at de har gått med på å betale ham drøye 60 millioner kroner i kompensasjon for å avslutte arbeidsforholdet.

Totalt har svenskenes EM-kaptein dermed kostet London-klubben over 130 millioner (inkludert overgangssum, lønn og kompensasjon) etter at han ble kjøpt fra Arsenal for 30 millioner i fjor.

Etter bare 25 kamper i en skuffende førstesesong i West Ham betyr dette at skadeplagede Fredrik Ljungberg har kostet klubben rundt 5 millioner per 90-minutter.

Likevel skal manager Alan Curbishley være fornøyd med avtalen man nå har kommet fram til, med tanke på at svensken i utgangspunktet kunne vente seg nærmere 90 millioner i lønn over de neste to årene - med et ekstra år på toppen dersom han skulle få mer enn 15 kamper i blått og vinrødt kommende sesong.

Stort karrierefall

NEDTUR: Fredrik Ljungberg var svenskenes kaptein under årets EM i Østerrike/Sveits, men fikk mye kritikk hjemmefra i et skuffende mesterskap for Sverige. Foto: AP/SCANPIX
NEDTUR: Fredrik Ljungberg var svenskenes kaptein under årets EM i Østerrike/Sveits, men fikk mye kritikk hjemmefra i et skuffende mesterskap for Sverige. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

West Ham har foreløpig ikke bekreftet opplysningene, men Ljungberg skal for en god stund siden ha fått beskjed om at han ikke er i planene for 2008/09, og har ikke deltatt i lagets sesongforberedelser.

Fredrik Ljungberg debuterte for Sverige mot USA i 1998 og har deltatt i fem mesterskap med landet sitt. I årets EM var han kaptein for Lars Lagerbäcks mannskap.

Han vant Premier League med Arsenal i 2004, og ble nylig kåret til den ellevte beste spilleren i Gunners\' historie.

Nå er 31-åringen klubbløs.

- Ljungberg får 60 mill for å slutte i West Ham
LYKKELIGERE TIDER: Fredrik Ljungberg hadde en fantastisk karriere i Arsenal, og hjalp blant annet klubben til seriemesterskap i 2004.
SKADEPLAGET: Ljungberg spilte sin foreløpige siste Premier League-kamp mot Newcastle tidlig i fjorårssesongen, da han pådro seg en ny skade.