Ljungberg med «leggskinn» på ribbeina

EM skal ikke være i fare.

(Dagbladet.no) Fredrik Ljungberg kjemper nå en kamp mot klokka for å bli helt frisk til EM. Den svenske kapteinen har et ribbein som han må ta spesielt vare på.

I slutten av april fikk han Steven Taylor over seg og Newcastle-spillerens knotter rev opp et stort sår i brystet. Ljungbergs ribbein fikk seg også en skikkelig smell.

- Jeg sliter med å ta dype åndedrag, sier Ljungberg til Expressen.se.

Fram mot EM kommer antageligvis dette til å gå bedre, og allerede nå orker han noen kilometers løping. Men bruddet i det femte ribbeinet trenger tid til å gro, og han tåler ikke nye smeller der.

Derfor får West Ham-spilleren nå en spesialkonstruert beskyttelse han vil ha rundt deler av brystkassa.

- Den vil kunne beskytte meg mot eventuelle albuer i ribbeina. Den er som en stor leggbeskytter, sier Ljungberg, som møter resten av EM-troppen til samling i Stenungsund i morgen.

Han forteller at han har spilt med noe liknende tidligere, men at det nå blir laget en ny, som er spesialtilpasset midtbanestjernens kropp.

- Det er viktig at jeg kan bevege meg skikkelig og at den ikke skraper mot huden når jeg springer.

VIL REKKE EM: Ribbeinsbruddet har ikke satt EM i fare for Fredrik Ljungberg, men han kan få deler av oppkjøringen ødelagt. Foto: REUTERS
VIL REKKE EM: Ribbeinsbruddet har ikke satt EM i fare for Fredrik Ljungberg, men han kan få deler av oppkjøringen ødelagt. Foto: REUTERS Vis mer

PS! Fredrik Ljungberg spilte med en spesialtilpasset beskyttelse også i 2004-EM, da for å beskytte to bein som var brukket i hånda.

Ljungberg med «leggskinn» på ribbeina
LÅRSKADE: Freddie ble båret av banen i en kamp mot Sunderland i slutten av mars, da han pådro seg en smell i låret. Den skaden satte ham ut av spill i et par uker.