PÅ VEI TIL CELTIC: Fredrik Ljungbergs (t.v.) kontrakt med Chicago Fire går ut ved årsskiftet. Nå blir Celtic trolig neste stoppested for den svenske veteranen.Foto: SCANPIX/David Banks/Getty Images/AFP
PÅ VEI TIL CELTIC: Fredrik Ljungbergs (t.v.) kontrakt med Chicago Fire går ut ved årsskiftet. Nå blir Celtic trolig neste stoppested for den svenske veteranen.Foto: SCANPIX/David Banks/Getty Images/AFPVis mer

Ljungberg på vei til Celtic

Den svenske veteranen mot europeisk comeback.

Skotske Celtic jakter fotballveteranen Fredrik Ljungberg. Søndag reiste svensken til Glasgow for å møte klubben.

Celtic kjemper, tradisjonen tro, med Rangers om seriegullet i Skottland. I januar mister de to sørkoreanere til Asiamesterskapet og behøver en erfaren forsterkning.

Manager Neil Lennon tok kontakt med Ljungberg for tre uker siden. 33-åringens kontrakt med amerikanske Chicago Fire går ut ved årsskiftet, og det ble bestemt at han tar turen til Skottland for samtaler med Celtic.

- Det er ikke snakk om prøvespill, men heller en måte å bli kjent på. Ljungberg har vært en kvalitetsspiller i lang tid, og nå får vi sjansen til å se om han er bra nok, sier Lennon.

Ljungberg har fortid i de engelske toppklubbene Arsenal og West Ham, og han skal ifølge Lennon ønske å returnere til Europa etter nyttår.

(NTB)