Ljungberg reddet lagkameratene

Arsenal bommet på to straffer mot Bolton.

(Dagbladet.no:) Bolton - Arsenal 1-3 (etter ekstraomganger). Gunners er i åttendelsfinalen i Champions League, finalen i ligacupen, kjemper om medalje i serien og nå klare for 5. runde i FA-cupen.

Med tanke på det tøffe kampprogrammet som venter passet det nok Arsene Wenger dårlig at gutta hans måtte ut i ekstraomganger mot Bolton onsdag kveld.

Men han fikk i hvert fall to ting å glede seg over.

Avansementet, selvfølgelig, og Fredrik Ljungbergs comeback.

Men seieren satt langt inne, til tross for et spillemessig overtak. Arsenal-gutta plasserte nemlig to (!) straffer over tverrliggeren.

Ljungbergs revansje

Svensken spilte for første gang siden 16. desember, da han kom inn 12 minutter før ordinær tid var over.

Og Ljungberg ble tungen på vektskåla, da han scoret vinnermålet i andre ekstraomgang.

KOM INN OG AVGJORDE: Fredrik Ljungberg så at lagkameratene bommet på store sjanser. Selv scoret han sikkert da han fikk sjansen. Foto: REUTERS
KOM INN OG AVGJORDE: Fredrik Ljungberg så at lagkameratene bommet på store sjanser. Selv scoret han sikkert da han fikk sjansen. Foto: REUTERS Vis mer

For en revansje dette var for svensken.

Ifølge britiske aviser var han på vei bort fra klubben da overgangsvinduet var åpent i januar. West Ham var interessert, og det var også italienske klubber.

Men Wenger gikk raskt ut i media og sa at han ikke hadde noen planer om å selge Ljungberg.

- Med sin erfaring og vinnermentalitet har han masse å bidra med også i framtida, sa Wenger.

Noe Ljungberg viste i kveld.

Stelios i stanga

Londonerne har hatt et lite Bolton-kompleks de siste åra, og hadde før kveldens dyst bare én seier mot dem på de siste åtte kampene.

Den kom i FA-cupen i 2005. De to lagene har åpenbart en magnetisk tiltrekningskraft til hverandre i denne turneringen. De har blitt dratt opp av hatten som motstandere de tre siste sesongene.

Ljungberg reddet lagkameratene

Denne gangen var det Arsenal som trakk det lengste strået, etter kveldens omkamp på Reebook Stadium - selv om de misbrukte gedigne målsjanser.

Emmanuel Adebayor sendte Gunners i ledelsen etter 12 minutter, da han kom bakfra og skjøt via beinet til Stelios og i mål.

Gjestene hadde et stort overtak i den første omgangen, men nettopp Stelios var nær ved å gjøre det godt igjen da han rett før pause fikk sjansen foran Manuel Almunia - som sto i stedet for Jens Lehmann.

Men skuddet til grekeren endte i stanga.

I tillegg til Lehmann valgte Arsene Wenger også å spare Thierry Henry og Cesc Fabregas.

Bommet på straffe

Arsenal hadde stort sett kontroll etter pause også, men klarte ikke få det målet som kunne roet ned de tilreisende supporterne.

Selv ikke da Tal Ben Haim sparket ned Julio Baptista i feltet, klarte Arsenal å få uttelling.

Kaptein for kvelden, Gilberto Silva, la ballen ned på krittmerket, før han sendte den over tverrliggeren og opp på tribunen.

Kort tid etter forsøkte Ivan Campo å filme seg til et straffespark. Thomas Rosicky var på vei inn i en duell med midtstopperen, men stoppet opp. Campo dyttet beinet borti tsjekkeren, og falt. Men det var hans egen skyld, og dommeren ga ham derfor gult kort for filming.

Kjempesjanse for Adebayor

Den hårfagre Campo bommet skikkelig like etterpå, og Adebayor kom alene med keeper. Spissen rundet Jussi Jaaskelainen, men skjøt i stanga da han hadde åpent mål.

- Jeg føler ikke vi ble overkjørt, selv om det var tøft til tider. Men vi klarte å holde ut, gutta sto på skikkelig, sier Bolton-manager Sam Allardyce til BBC.

Hjemmelaget klarte å komme seg høyere opp på banen etter hvert, og fikk uttelling ett minutt på overtid.

Campo headet en corner ned til Abdoulaye Meita, som scoret fra kloss hold.

Dermed ble det 30 minutter til med underholdning i Bolton.

Og det ble underholdende.

Sju minutter ut i den første ekstraomgangen holdt Gilberto på å score selvmål, men ballen endte i stolpen.

11 på rad uten tap

Halvveis i ekstraomgangen ble Ljungberg spilt fram av en annen innbytter, Jeremie Aliadiere, og svensken scoret fra skrått hold.

Bolton ga imidlertid ikke opp, og satset alt framover.

Det resulterte i at Ben Haim pådro seg sitt andre gule da han forsøkte å stoppe en Arsenal-overgang, og han fikk seg en tidlig dusj.

Rett etterpå ble Adebayor felt av Nicolas Anelka i straffeområdet, og Gunners fikk straffe nummer to i kampen.

Men heller ikke den ville inn. Baptista var like ukonsentrert som lagkamerat Gilberto, og ballen havnet over mål.

Adebayor fastsatte sluttresultatet til 1-3 da han scoret i tomt mål, framspilt av Baptista. Da hadde Bolton nær sagt alle mann i angrep.

London-laget har nå spilt 11 kamper på rad uten tap, og det siste nederlaget kom så lang tilbake som i fjor - 30. desember mot Sheffield United.

Arsenal møter Blackburn på hjemmebane i FA-cupens femte runde på lørdag.

JUBLET, FOR TIDLIG: Sam Allardyce jubler over utlikningen på overtid. Men etter ekstraomgangene var det Arsene Wenger som kunne smile.
SCORET TO: Emmanuel Adebayor scorer her sitt første av to mål mot Bolton.
STYGG STRAFFEMISS: Gilberto Silva setter Arsenals første straffe over mål. Litt seinere gjorde Julio Baptista det samme.