Ljungberg ringte kona, men visste ikke hvem hun var

Forteller om sykdommen.

SYKDOM I INDIA: Fredrik Ljungberg mistet seriestarten i India grunnet skade. I et intervju med svensk presse snakker han om sykdom og livet i India. Foto: AP Photo/Rajanish Kakade
SYKDOM I INDIA: Fredrik Ljungberg mistet seriestarten i India grunnet skade. I et intervju med svensk presse snakker han om sykdom og livet i India. Foto: AP Photo/Rajanish KakadeVis mer

(Dagbladet): Den svenske veteranen Fredrik Ljungberg (37) har børstet støvet av fotballskoene og er en del av den nyoppstartede ligaen i India. Ljungberg har egentlig vært fotballpensjonist siden 2012, men skal være en av profilene på Mumbai City.

På grunn av skade mistet svensken serieåpningen og 3-0-seieren mot Atlético de Kolkata søndag. I et intervju med Expressen forteller Ljungberg om sykdom, matvaner og livet i India.

- Jeg ser ut som en drage når jeg spiser denne maten, sier Ljungberg om indisk mat.

MUMBAI:  Fredrik Ljungberg er stjerna i Mumbai City. Foto: FP PHOTO/ PUNIT PARANJPE
MUMBAI: Fredrik Ljungberg er stjerna i Mumbai City. Foto: FP PHOTO/ PUNIT PARANJPE Vis mer

Grunnet er hypoglykemi, en tilstand hvor blodsukkeret er for lav, eller unormalt lav konsentrasjon av sukker i blodet.

Kollaps Det innebærer at Ljungberg går på egen diett som betyr fem mindre måltider per dag, ofte pasta og brun ris.

Svensken opplevde nemlig en kollaps i Los Angeles mens han spilte i Seattle Sounders mellom 2008 og 2010. Uhellet gjorde at han mistet lagets møte med LA Galaxy og David Beckham.

- Når man har hypoglykemi og ikke har spist på lenge, slår kroppen av de organer som man ikke trenger. Da er kortidshukommelsen det første som slås ut, sier Ljungberg.

Ringte kona Han forteller om en dramatisk hendelse på et hotellrom i Los Angeles som han skulle vært foruten.

GOA: Robert Pires  og Zico i Goa. Foto: AFP PHOTO/STR
GOA: Robert Pires og Zico i Goa. Foto: AFP PHOTO/STR Vis mer

- Jeg mistet hukommelsen og visste ikke hvor jeg var. Jeg var helt borte. Jeg så på telefonen min og tenkte: «Jeg må ha hjelp». Jeg gikk gjennom kontaktlista på telefonen min, men kjente ikke igjen noen navn. Jeg så plutselig navnet på kona mi og ringte fordi jeg det så kjent ut, sier Ljungberg.

Kona svarte derimot ikke på anropet.

- I ettertid har hun sagt at jeg la igjen på svareren: «Jeg vet ikke hvem du er, men jeg føler meg faen ikke bra. Jeg er på et hotellrom og trenger hjelp». Jeg kollapset, men fikk hjelp fordi hun slo alarm, sier Ljungberg, som tidligere har spilt i Halmstad, Arsenal, West Ham, Seattle Sounders, Chicago Fire, Celtic og Shimizu S-Puls.

MUMBAI: Nicolas Anelka spiller i Mumbai City. Foto:  AFP PHOTO/ PUNIT PARANJPE
MUMBAI: Nicolas Anelka spiller i Mumbai City. Foto: AFP PHOTO/ PUNIT PARANJPE Vis mer

Den nyoppstartede ligaen heter Indian Super League (ISL) og åpningskampen mellom Atletico de Kolkata og Mumbai City hadde 70.000 tilskuere.

Åtte klubber er med i den ti uker lange sesongen som TV-sendes av Rupert Muroch-eide Star TV. Flere kjente fotballnavn som David Trezeguet, Nicolas Anelka, Alessandro Del Piero og Robert Pires er spillere som skal kaste glans rundt prosjektet.

DELHI: Delhi Dynamos stjernespiller er Alessandro Del Piero. Foto: AFP PHOTO/ PUNIT PARANJPE
DELHI: Delhi Dynamos stjernespiller er Alessandro Del Piero. Foto: AFP PHOTO/ PUNIT PARANJPE Vis mer