Ljungberg satser alt på West Ham

Kapteinen gir seg med landslagsspill.

I et åpent brev til fansen har Fredrik Ljungberg kunngjort at han er ferdig på Sveriges landslag for å fokusere på klubbkarrieren.

Tapet mot Russland ble 75. og siste kamp for lagkaptein Fredrik Ljungberg. Han gjorde 14 mål for landslaget, og det viktigste var kanskje målet mot Paraguay i VM 2006 da han sikret sitt landets plass i åttedelsfinalen.

Fredrik Ljungberg begrunner avgjørelsen med at det blir en for stor fysisk påkjenning for ham å spille både for klubb- og landslag.

- Jeg kommer til å spille fotball på høyeste nivå i Premier League i flere år til og jeg elsker denne sporten mer enn noe annet, skriver Ljungberg.

- Saken er helt enkelt den at belastningen ved å spille for både klubb og land, over så lang tid, tar sin toll og derfor har jeg besluttet å konsentrere meg om min klubb West Ham, og det er der mitt fokus vil være i fremtiden

Fredrik Ljungberg debuterte mot USA i 1998 og har deltatt i fem mesterskap med Sverige. I sitt siste mesterskap fikk han dessuten var lagkaptein for landet sitt.

- Med tanke på alle skadene han har hatt så er det egentlig ikke så overraskende. Det var en ganske naturlig beslutningen, sa Sveriges fotballpresident Lars-Åke Lagrell til TT.

(NTB)

Ljungberg satser alt på West Ham
AVSLUTTET I KNESTÅENDE: Fredrik Ljungberg gir seg med landslagsspill, men skulle nok sett at Sverige leverte et langt bedre EM-sluttspill enn det som var tilfelle. Foto: EPA/Scanpix
AVSLUTTET I KNESTÅENDE: Fredrik Ljungberg gir seg med landslagsspill, men skulle nok sett at Sverige leverte et langt bedre EM-sluttspill enn det som var tilfelle. Foto: EPA/Scanpix Vis mer