Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ljungberg satser alt på West Ham

Kapteinen gir seg med landslagsspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et åpent brev til fansen har Fredrik Ljungberg kunngjort at han er ferdig på Sveriges landslag for å fokusere på klubbkarrieren.

Tapet mot Russland ble 75. og siste kamp for lagkaptein Fredrik Ljungberg. Han gjorde 14 mål for landslaget, og det viktigste var kanskje målet mot Paraguay i VM 2006 da han sikret sitt landets plass i åttedelsfinalen.

Fredrik Ljungberg begrunner avgjørelsen med at det blir en for stor fysisk påkjenning for ham å spille både for klubb- og landslag.

- Jeg kommer til å spille fotball på høyeste nivå i Premier League i flere år til og jeg elsker denne sporten mer enn noe annet, skriver Ljungberg.

- Saken er helt enkelt den at belastningen ved å spille for både klubb og land, over så lang tid, tar sin toll og derfor har jeg besluttet å konsentrere meg om min klubb West Ham, og det er der mitt fokus vil være i fremtiden

Fredrik Ljungberg debuterte mot USA i 1998 og har deltatt i fem mesterskap med Sverige. I sitt siste mesterskap fikk han dessuten var lagkaptein for landet sitt.

- Med tanke på alle skadene han har hatt så er det egentlig ikke så overraskende. Det var en ganske naturlig beslutningen, sa Sveriges fotballpresident Lars-Åke Lagrell til TT.

(NTB)

image: Ljungberg satser alt på West Ham
AVSLUTTET I KNESTÅENDE: Fredrik Ljungberg gir seg med landslagsspill, men skulle nok sett at Sverige leverte et langt bedre EM-sluttspill enn det som var tilfelle. Foto: EPA/Scanpix
AVSLUTTET I KNESTÅENDE: Fredrik Ljungberg gir seg med landslagsspill, men skulle nok sett at Sverige leverte et langt bedre EM-sluttspill enn det som var tilfelle. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!