Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ljungberg-show senket Charlton

To praktmål av svensken gjør at gullhåpet definitivt lever.

(Dagbladet.no): Charlton - Arsenal 1-3: Med Chelseas Anfield-seier tidligere på dagen, var alt presset på Arsenal før møtet med Charlton på The Valley.

Det var et press The Gunners håndterte ypperlig.

- En gjennomsnitlig Arsenal-kamp ville ikke vært nok i dag. Charlton har et godt lag, og det er ikke lett å dra til The Valley og vinne, sier Arsenal-manager Arsene Wenger, ifølge Soccernet

Flotte mål

Lille Charlton hadde riktignok flere halvsjanser innledningsvis, men Arsenal og Ljungberg scoret det første målet.

Dette var svenskens første på syv kamper, og målet var et lite kunststykke. Han fikk ballen fra Vieira med tre Charlton-forsvarere rundt seg, vendte og knallet ballen i mål.

Charlton hadde selvsagt ikke tenkt til å gi opp, og scoringen av den målfarlige midtstopperen Talal El-Karkouri rett før pause var muligens dagens fineste.

Et frispark fra langt hold ble trillet ut til den tidligere PSG- og Sunderland-spilleren, som klinte ballen gjennom muren og i hjørnet - utagbart for Almunia.

I 2. omgang viste imidlertid Arsenal styrke, og det var greit å forstå hvorfor Charlton har tatt så få poeng mot storlagene i år.

Bare tre minutter etter pausen hælsparket Fabregas på ypperlig vis ballen til Ljungberg. Svensken satt fart, og avsluttet klinisk opp i hjørnet fra noe spiss vinkel.

- Ljungberg var svært god for oss i dag, og våre erfarne spillere hjalp de yngre i denne kampen. Ashley Cole og Sol Campbell var eksepsjonelle, og det trengte vi, sier Wenger.

- Et ran

Charlton så aldri ut til å komme seg etter dette, og den berømte spikeren i kista kom med Robin Van Persie da det var tjue minutter igjen å spille. Et langt utspill fra Almunia ble håpløst headet rett i beina på nederlenderen fra Charlton-forsvarer Luke Young.

Fra kort hold og skrå vinkel satte han ballen iskaldt i mål.

Ingen kjempekamp av Arsenal, men det var likevel lett å forstå hvorfor Arsene Wenger forlot regntunge The Valley med et stort glis om munnen.

Charltons manager Alan Curbishley følte seg imidlertid ranet etter tapet.

- Jeg synes vi var det beste laget i 1. omgang, og vi burde kanskje ha ledet. Jeg er veldig fornøyd med spillet vårt, og hvis vi hadde unngått å slippe inn mål i 2. omgang, kunne vi  vært med.

- Men kampen var tapt etter 48 minutter, da Ljungberg scoret sitt andre, sier Charlton-manageren.

SCORER IGJEN: Fredrik Ljungerberg hadde ikke scoret på sju kamper, men puttet to i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media