Ljungberg slått ut av ostebit

Måtte avbryte oppvarminga mot Elfenbenskysten.

(Dagbladet.no): Det blir nok en stund til Fredrik Ljungberg spiser ost før en fotballkamp igjen. Mens lagkameratene spilte landskamp mot Elfenbenskysten i går kveld, ble en migrenesyk Ljungberg fraktet tilbake til London av Arsenal.

Ljungmerk merket symptomene bare fem minutter ut i oppvarminga, og gikk i garderoben like etterpå.

- Fem minutter inn i oppvarminga kom han og sa at han kjente de første signalene på migrene. Noen minutter etter det igjen sa han «Nå klarer jeg ikke å se ordentlig.» Da var det bare å sende ham i garderoben, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til Expressen.

Shaaban passer på

Ljungberg er allergiker, og har ved tidligere anledninger reagert kraftig etter å ha spist vin og ost. Ifølge landslagslege Magnus Forsblad var Arsenal-proffen ikke et øyeblikk i tvil om hva som hadde forårsaket migreneanfallet: En liten ostebit han stappet i seg under «Fotbollsgalan» så sent som på mandag - to dager før landskampen.

- Det var Fredriks egne spontane reaksjon. At han hadde fått i seg ost på gallaen, sier Forsblad.

Fredrikstad-keeper Rami Shaaban snakket med Ljungbergs pappa sent onsdag kveld, og da følte Ljungberg seg litt bedre.

- Nå får jeg vel starte ferien min med å ta vare på Fredrik. Jeg skal nemlig bo hos ham i London og skulle egentlig dratt sammen med ham i bilen, sier Shaaban til Expressen.

MIGRENESYK ALLERGIKER: Fredrik Ljungberg er allergisk mot ost, men spiste likevel en ostebit under «Fotbollsgalan» mandag kveld. Det fikk han svi for i går. Foto: AP
MIGRENESYK ALLERGIKER: Fredrik Ljungberg er allergisk mot ost, men spiste likevel en ostebit under «Fotbollsgalan» mandag kveld. Det fikk han svi for i går. Foto: AP Vis mer

Sverige tapte for øvrig 0-1 for Elfenbenskysten etter scoring av Didier Drogba.