Ljungberg tilbake på gresset

- Nu kör vi, sier svensken.

(Dagbladet.no): Fredrik Ljungberg var tilbake i trening sammen med landslagskameratene for første gang under Sveriges VM-samling onsdag.

Hælplagene er i ferd med å slippe taket. Og på onsdagens trening deltok han mer og mer for fullt etter å ha åpnet med forsiktig jogging.

Etter økta var budskapet til svensk media:

- Nu kör vi!

Nå er det VM som gjelder

Ljungberg avfeide raskt spørsmålene om den vonde hælen.

- Nå er det bare VM som gjelder. Jeg vet hva som har vært problemet, og det er bare hvile som hjelper. Det har ikke vært en skade jeg har bekymret meg over, sier han ifølge Dagens Nyheter.

To uker på treningsstudio har gitt den nødvendige hvilen. Men Ljungberg har ikke trivdes spesielt uten ball.

KLAR FOR Å GRAVE GULL: Fredrik Ljungberg gjennomførte sin første trening med Sverige etter at VM-troppen ble samlet. Nå vil han ikke snakke mer om den vonde hælen. Foto: AP/Scanpix
KLAR FOR Å GRAVE GULL: Fredrik Ljungberg gjennomførte sin første trening med Sverige etter at VM-troppen ble samlet. Nå vil han ikke snakke mer om den vonde hælen. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Det er skjønt å være tilbake. Jeg hater treningsstudioet, sier den kjappe Arsenal-vingen.

Spiller på fredag

Landslagssjefen Lars Lagerbäck er selvsagt glad for å ha Ljungberg tilbake i spill. Det kan komme til nytte allerede i treningskampen mot Chile om i morra.

- Jeg går nå ut fra at Fredrik spiller mot Chile på fredag, og at vi blir enige om hvor mye spilletid han skal få. Vi kan ikke gjøre mer, sier Lagerbäck.

Så gjentar han Fredrik Ljungbergs ord, som kan høres ut som et innøvd nye mantra i den svenske troppen:

- Nu kör vi.

Heia Sverige!