Ljungberg tok straffe i blinde

Skylder på rødvin.

TIL SYKEHUS: Fredrik Ljungberg ble båret av banen rett etter straffemissen. Foto: AP/George Frey
TIL SYKEHUS: Fredrik Ljungberg ble båret av banen rett etter straffemissen. Foto: AP/George FreyVis mer

(Dagbladet.no): Det er fort gjort å bomme i en straffesparkkonkurranse. Spesielt hvis du ikke ser verken ballen eller målet.

Slik var det for svenske Fredrik Ljungberg under en oppvisningskamp i Utah i slutten av juli, skriver Expressen.

Seattle Sounders-spilleren var kaptein for det amerikanske all stars-laget som møtte Everton da han først bommet fra ellevemeteren. Like etter ble han fraktet ut fra banen på båre.

Så ingenting
Årsaken var et migreneanfall, som kom plutselig. Ljungberg skjøt ballen rett på keeper Tim Howard, som reddet enkelt. Her ser du forsøket.

- Jeg tok straffen uten å se noe, sier Ljungberg til den svenske avisa.

Til Seattle Times sier 32-åringen at han ikke burde vært på banen under straffekonken, han klarte ikke engang å se sine egne støvler.

- Jeg burde ikke tatt straffen, men det er ikke så lett når trenerne ikke vet hvor ille det var.

Ljungberg har vært plaget av migrene lenge. Da han var i Arsenal fortalte svensken om hjernesjekk hos nevrologer, men det viste seg at midtbanespilleren er allergisk mot ost og vin.

Han har stått over to kamper for Seattle på grunn av migrene siden overgangen fra West Ham, og han er skråsikker på hva som førte til synslammelsen under straffekonken mot Everton.

- Det var rødvin i maten som første til dette anfallet, sier Ljungberg som har opplevd verre problemer med migrene tidligere.

Spiller mot Zlatan?
- Dette anfallet var ikke så farlig.

I kveld amerikansk tid spiller Seattle mot Barcelona og Ljungbergs tidligere landslagskompis Zlatan Ibrahimovic. Det er usikkert om Ljungberg spiller.

FORTVILER: Fredrik Ljungberg etter at han bommet på straffe under et migreneanfall. Foto: AP/Don Ryan
FORTVILER: Fredrik Ljungberg etter at han bommet på straffe under et migreneanfall. Foto: AP/Don Ryan Vis mer

- Vi får se. Det viktigste for oss er at han er klar til ligakampen lørdag, sier Seattle-trener Sigi Schmid til Seattle Post.

KEEPERMAT: Tim Howard måtte strekke inn mot midten av målet for å redde Ljungbergs forsøk. Everton vant straffekonken. Foto: REUTERS/Kenny Crookston
KEEPERMAT: Tim Howard måtte strekke inn mot midten av målet for å redde Ljungbergs forsøk. Everton vant straffekonken. Foto: REUTERS/Kenny Crookston Vis mer