Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ljungbergs glade jul

Liverpool-Arsenal 1-2. På overtid i første omgang ble han felt til straffe. Etter 52 minutter gjorde han 2-0. Og lykkeligst av alle på Anfield kastet Fredrik Ljungberg seg til fansen. Og feiret med nærkontakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenfor bildet sto Liverpool-spillerne og så på skoene sine. Åtte av de ni siste poengene er tapt, tabellteten er Newcastles, og det har oppstått et nytt ordspråk i engelsk fotball:

Den som scorer det første målet på Liverpool vinner kampen.

Alan Shearer, Premier Leagues mestscorende fotballspiller gjennom ligaens ti år, lanserte teorien på Sky Sports i går kveld. Fra toppen av tabellen var han studiogjest med meldinger Liverpool-supporterne ikke liker å høre. Men det er mye sannhet i Shearers påstand - Liverpool, som under Gerard Houllier baserer sitt spill på defensiv trygghet - er ikke like flinke til å jage matcher.

Vi så det på Stamford Bridge for ei uke siden (0- 4). Det gjentok seg i går.

Franske finesser

Thierry Henry gjorde akkurat det som skulle til for Arsenal. Med ti mann - igjen! - gjorde han 1- 0 fra straffemerket på overtid i første omgang. Giovanni van Bronckhorst var akkurat blitt Arsenal-mann nr. 40 på Wengers røde liste.

- Straffesparket var viktig, sier Thierry Henry. - Jeg tror nemlig mange av oss tenkte på et nytt tap da utvisningen kom. Men 1- 0 løftet oss, gjorde det lettere å ta ut alt, og vi skapte jo store sjanser etter det også.

Og ikke minst; Et praktfullt mål.

Robert Pires gjorde en enorm førsteomgang mot Newcastle. I går brukte han de samme kvalitetene da han satte opp Fredrik Ljungberg for 2- 0. Steven Gerrard ble herjet med på Liverpools høyreside i forsvar, vendt både ut og inn før Pires smatt forbi og slo sin drepende pasning mot den første stolpen. Der svensken kom slik han har for vane. Og scoret.

Varslet motgangen

John Arne Riise var involvert i en del smårusk bakover før pause. Som på Stamford Bridge sist søndag ble han flyttet oppover langs venstresida de siste 45 minuttene. Og det var fra et Riise-innkast Liverpool gjorde 1- 2 og kom tilbake i matchen. For å stoppe der.

Riise, Litmanen, Riise, Owen og Litmanen i mål. Slik var berøringene fra John Arne Riise sto med ballen i hendene, til finske Jari headet inn reduseringa. Riise kastet kort til finnen, fikk støttepasningen og crosset direkte mot Michael Owen på den lengste stolpen. Owen, som fortsatt venter på sin scoring nr. 100, lot ballen sprette, så åpningen motsatt og slo Litmanen (inn for Heskey 2. omgang) fri til 1- 2.

Skuffet

- Vi er ekstremt skuffet, sier Houllier-assistent Phil Thompson.

- Dette var absolutt en kamp vi burde vunnet. Men kvaliteten i de avgjørende pasningene var for dårlig. Det var ikke innsatsen og viljen det var noe galt med - det var evnene.

Åtte Premier League-poeng er dermed forsvunnet for Liverpool på de tre siste kampene. Etter tolv matcher på rad uten nederlag har det nå kommet to sviende tap på rappen.

Og det er ikke overraskende: profeten Thompson varslet nemlig at ingen ting varer evig.

- Jeg varslet en glipp, og den er vi inne i nå, sier den vikarierende Liverpool-sjefen.

- Det er en glipp - ikke noe mer. Og for å komme over dette må vi jobbe knallhardt på de neste treningene og slå Aston Villa (B) 2. juledag.

Tilfreds


Arsenals ti mann inntok andreplassen på tabellen tre poeng bak Newcastle. Men alle de røde kortene bekymrer - karantenene skal jo sones også.

Arsene Wenger sa ikke noe i går. Men du så det på ham - tilfredsheten.

Over en fortjent og tilkjempende seier.

JULEGAVE: Fredrik Ljungberg ga fansen årets beste julegave, vinnermålet mot Liverpool.Foto: MICHAEL STEELE/Scanpix
Hele Norges coronakart