Lloyd lurte Brasil i ekstraomgangene

USA OL-mester for tredje gang av fire mulige.

Carli Lloyd ble USAs store helt da hun scoret kampens eneste mål i ekstraomgangene av finalen mot Brasil i kvinnenes fotballturnering.

En keepertabbe bidro til at USA er OL-mester for tredje gang på fire forsøk, og at det fortsatt bare er to land som har vunnet olympisk gull i fotball for kvinner: USA og Norge.

Finalen ble som en reprise av OL-finalen i Aten for fire år siden. Da vant også USA over Brasil etter ekstraomganger. Torsdag nektet de sine søramerikanske naboer triumf nok en gang.

Carli Lloyd ble den store amerikanske helten. Seks minutter ut i første ekstraomgang sørget hun for kampens eneste mål, men Brasil-keeper Barbara vil nok aldri tilgi seg selv at hun lot det skuddet passere. Det ville hun nok heller ikke gjort om ballen ikke hadde vært sleip og glatt på en regnværsdag i Beijing.

De to erkerivalene leverte en severdig OL-finale, full av harde fysiske dueller og tekniske lekkerbiskner som gledet det gjennomvåte publikummet.

Seieren ga også USA en fin revansj etter det bitre 0-4-tapet for Brasil i semifinalen i fjorårets VM-sluttspill.

Verdensmester Tyskland ble bronsevinner etter 2-0-seier over Japan. Fatmire Bajramaj scoret begge målene mot slutten av kampen.

(NTB)

HELT I EKSTRAOMGANGENE: Carli Lloyd fikk hjelp av Brasil-keeper Barbara da hun avgjorde OL-finalen. Foto: AP/Scanpix
HELT I EKSTRAOMGANGENE: Carli Lloyd fikk hjelp av Brasil-keeper Barbara da hun avgjorde OL-finalen. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Lloyd lurte Brasil i ekstraomgangene