Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jürgen Klopp og Liverpool kan sette ny Premier League-rekord

Lo av Dagbladets Solskjær-spørsmål

Jürgen Klopp mener Ole Gunnar Solskjær har det som skal til for å lykkes i Manchester United. Men han håper ikke snuoperasjonen starter helt ennå.

VILLE IKKE GI SOLSKJÆR RÅD: Jürgen Klopp mener Ole Gunnar Solskjær vet hva han driver med. Foto: NTB/Scanpix
VILLE IKKE GI SOLSKJÆR RÅD: Jürgen Klopp mener Ole Gunnar Solskjær vet hva han driver med. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

LIVERPOOL/OSLO(Dagbladet): Søndag møtes gigantene Liverpool og Manchester United til dyst på Old Trafford.

De to storklubbene går inn i møtet med to vidt forskjellige utgangspunkt.

Liverpool topper Premier League, hvor de har vunnet åtte av åtte seriekamper denne sesongen. Skulle Merseyside-klubben vinne på søndag, vil de også sette ny Premier League-rekord for antall seire på rad. Akkurat nå står Liverpool likt med Manchester Citys rekord fra 2017 med 18 strake seire.

Ting er derimot ikke like rosenrødt i Manchester. Ole Gunnar Solskjærs mannskap befinner seg på 12.-plass, og kommer fra et forsmedelig tap for Newcastle før landslagspausen.

I tillegg må den tidligere Molde-manageren klare seg uten både Paul Pogba og David de Gea.

En rekke andre spillere er også usikre foran møtet.

Ville ikke gi Solskjær råd

Jürgen Klopp holdt nå i ettermiddag sin pressekonferanse på Melwood. På spørsmål fra Dagbladet om han kunne gi Ole Gunnar Solskjær råd, lo Klopp høyt.

- Hahaha. Tror dere at dere kan fly over fra Norge for å spørre meg om det? Han trenger ikke noe råd. Han har vært i klubben i 10-15 år. Han vet alt om hvordan ting fungerer der. Han har skaffet seg erfaring som manager tidligere. Noen ganger tenker folk at man må trene Real Madrid før man vet hvordan ting fungerer på dette nivået. Det er ikke sannheten, sier Klopp til Dagbladet, før han fortsetter:

- Han vet hva han skal gjøre. Det må bare fungere. Sånn er det for oss alle. Det er grunnen til at managere får sparken når noen mister tålmodigheten. Men jeg tror ikke de (United) er kjente for å ta forhastede beslutninger. Fra min side ser det ut til at han har funnet seg til rette. De visste det ville bli vanskelig. Dere trenger ikke bekymre dere for Ole, sier Klopp til Dagbladet.

- Optimistisk

Han ville heller fokusere på eget lag, og var rimelig optimistisk med tanke på deres sjanser for tre poeng på søndag. Han tror atmosfæren vil spille en viktig rolle.

- Jeg er ganske optimistisk. Vi har en sjanse. Det har vi i alle kamper. Historie er ikke veldig viktig, men det gir det definitivt en atmosfære. Vi liker å bruke den på Anfield. Der er det utrolig hjelpsomt. Old Trafford er heller ikke ille. Jeg er sikker på at de er klare, sier Klopp om hva han forventer seg søndag ettermiddag.

- Vi er ikke nervøse på grunn av seiersrekka vår. Vi tenker ikke på det. Vi er ganske rolige, men samtidig veldig ambisiøse, sier Klopp videre.

Ville gjort og sagt det samme

Tyskeren hadde fått med seg Ole Gunnar Solskjærs uttalelser om at denne kampen kommer på et perfekt tidspunkt for hans mannskap.

- De er klare for oss, noe de har sagt. Det ble sagt at vi er den perfekte motstander akkurat nå. Man kan registrere ting som dette, men man må ikke.

- For å være ærlig tror jeg ikke det er for mange lag som ville elsket å møte oss for øyeblikket. Det ser ut som om Manchester United er de eneste som vil spille mot oss. Vi må sørge for at det er en misforståelse, sier Klopp.

Han forstår hvorfor Solskjær angriper kampen på den måten.

- Men jeg ville gjort og sagt akkurat det samme om situasjonen var snudd. Dette er kampen hvor vi kan endre verden. Det er måten jeg ville angrepet dette. Hvorfor skal ikke Ole gjøre det? Jeg skjønner det, fastslår Klopp.

Klopp fikk også spørsmål om hvor mye han ser fram mot storkamper som dette. Han forteller også at spillerne som var på landslagsoppdrag kom tilbake skadefrie.

- Mye. Det er perfekt. Drømmen er å gå inn i en kamp som dette med ei full treningsuke bak oss. Kanskje to. Nå har vi hatt en landslagspause, så situasjonen er den samme for begge lag. Alle våre spillere kom tilbake friske. Det er veldig viktig.

Han rakk også å snakke om Solskjærs skadesituasjon.

- For noen dager siden var det umulig at Pogba og de Gea kom til å spille. Nå sies det kanskje. Martial kommer også til å være tilbake. Det er sånn det er. Jeg er gammel nok til å ta disse tingene på riktig måte. Vi må være «på» og vi må være så emosjonelle som mulig. Vi må være klare, samtidig som vi må respektere deres styrker.

- De er et veldig godt lag. De er bare i en situasjon de ikke liker. Vår jobb er at de ikke skal snu den nå, men om en uke, sier Liverpool-sjefen.

- Vi ignorerer det

På forhånd har det vært både «opplest og vedtatt» at dette er en kamp Liverpool vil vinne.

- Vi ignorerer det. Det er enkelt. Men jeg så at dere (Sky) hadde et kombinertlag mellom Liverpool og United, og kun gikk for Liverpool-spillere. Det er som en spøk. Det er som å legge fra seg et bananskall. Det er det alle vil se, sier Klopp, før han på sedvanlig vis maler et bilde:

- Verden er som et sirkus, og akkurat nå er vi i midten. Noen vil at vi skal vinne. Andre vil at vi skal tape. Jeg blir ikke påvirket av det. Jeg er 100 prosent klar over styrkene til Manchester United.

- Jeg ville ikke vært klar over at vi aldri har vunnet der under min ledelse om det ikke var snakk om det på forhånd. Vi må prøve å gjøre dette til den første. Om vi ikke kan vinne, må vi framstå på best mulig måte. Om de slår oss da, sier vi gratulerer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media