Champions League: PSG - Man Utd

Lo av Fjørtoft-spørsmål: - Vi respekterer Solskjær

Paris Saint-Germain-trener Thomas Tuchel tar ingenting for gitt tross seieren på Old Trafford: - Det er viktig å glemme resultatet, sier tyskeren før returoppgjøret.

KREVER NULLSTILLING: - Vi skal spille likt uavhengig om vi vant, tapte eller spilte uavgjort, sier Thomas Tuchel. Foto: Franck Fife / AFP / NTB Scanpix
KREVER NULLSTILLING: - Vi skal spille likt uavhengig om vi vant, tapte eller spilte uavgjort, sier Thomas Tuchel. Foto: Franck Fife / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Se Paris Saint-Germain - Man United på Viasport 1 fra klokka 21.00.

PARIS (Dagbladet): Selv om Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United har et smått håpløst utgangspunkt etter 2-0-tapet på Old Trafford, holder han fast i tankegangen om at «ingen oppdrag er umulige».

På dagens pressekonferanse gjentok nordmannen flere ganger viktigheten av å være laget som scorer først. Etterpå, da PSG holdt sin pressekonferanse, ble trener Thomas Tuchel konfrontert med uttalelsen da han ble spurt hva som blir nøkkelen for dem i morgen kveld.

- For oss gjelder det også å score først, lo tyskeren, som videre sa at de må være selvsikre, men ikke for selvsikre. Ikke redde, men samtidig påpasselige.

Tyskeren ser alltid etter forbedringer, og ønsker at hans PSG spiller uavhengig av resultatet som de fikk med seg fra Old Trafford i England.

- Det er viktig å glemme resultatet, og heller konsentrere oss om selve matchen. Vi skal spille likt uavhengig om vi vant, tapte eller spilte uavgjort. Det er ikke vår mentalitet å la oss påvirke av resultatet, sier den eksentriske treneren.

Lo av Fjørtoft-spørsmål

Tyskeren svarte på samtlige spørsmål på fransk, med unntak av ett.

Tidligere Bundesliga-proff Jan Åge Fjørtoft lurte på om den tidligere Borussia Dortmund-treneren fryktet at Solskjær skulle gjøre det samme mot PSG som han gjorde mot Bayern München for tjue år siden.

Tuchel, som selv er født i Bayern, måtte dra på smilebånda, før han deretter skrøt av det nordmannen har fått til både som spiller og manager.

- Man må alltid være klar over kvalitetene til spillere som Solskjær. Han har vist flere ganger at han var en superinnbytter, en av nøkkelspillerne i klubbens historie. Han var utrolig dedikert og alltid klar for å hjelpe laget, selv om det var som innbytter med bare 10-15 minutter igjen av kampen, sier Tuchel.

Saken fortsetter under lenken.

- Vi respekterer Solskjær

United-fansen lot seg raskt oppmuntre av innstillingen til Solskjær etter skuffelsen av å tape hjemme mot PSG.

«Fjell er til for å bestiges», sa Solskjær etter kampen.

- Han har en innstilling som jeg assosierer med Manchester United. Det er bare å erkjenne at spillerne hans kommer til å være klare for alt. Og det kommer de til å være. Solskjær bryr seg bare om å vinne, så vi respekterer ham, sier Tuchel, som mener PSG har en stor oppgave foran seg.

- Forhåpentligvis kan vi sikre avansementet som vi gjorde oss fortjent til i den første kampen, sier tyskeren.

Cavani usikker

Der det er full spenning rundt laguttaket til Solskjær på grunn av det høye antallet spillere som utilgjengelig til kampen, er det også usikkerhet i hjemmelagets stjernemannskap.

Edinson Cavani pådro seg en muskelskade for en snau måned siden, måtte stå over kampen på Old Trafford, men har vært en del av de to siste treningene til PSG.

- Vi bestemte oss for at vi sammen skal bli enige i morgen om han spiller eller ikke, sier Tuchel om uruguayaneren.

PSG-treneren ønsker heller ikke røpe hvem som starter mellom stengene av Gianluigi Buffon og Alphonse Aréola, men avslører at avgjørelsen er tatt.

Marcus Rashford og Romelu Lukaku blir to nøkler for Solskjær på topp, og Tuchel, som sier at PSG ønsker å kontrollere kampen, frykter hurtigheten til de to.

- Vi må være oppmerksomme på dem. Men jeg kan ikke si hvordan vi kommer til å sette opp laget, smiler tyskeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer