LO truer Lyn med skifteretten

Siden klubben ikke betaler feriepenger til eks-spillere.

ØKO-TRØBBEL: Lyns Diego Guastavino depper etter tapet for Bodø/Glimt denne måneden. Nå trues klubben med skifteretten, av arbeidstakerorganisasjonen LO.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ØKO-TRØBBEL: Lyns Diego Guastavino depper etter tapet for Bodø/Glimt denne måneden. Nå trues klubben med skifteretten, av arbeidstakerorganisasjonen LO. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

LO truer med å ta Lyn Oslo til skifteretten siden fotballklubben ikke betaler feriepenger til tidligere spillere. Men dette gjelder foreløpig bare dersom klubben betjener annen gjeld.

Lyn har bedt om betalingsstans og har ifølge klubbledelsen ikke betalt noen kreditorer på en måneds tid. Det gjelder også tidligere spillere, som dermed måtte se langt etter feriepengene.

LO sendte onsdag et brev til klubben med krav om snarlig utbetaling av feriepengene, melder NRK.

- Hvis det er slik at Lyn utbetaler til andre kreditorer, men ikke til tidligere spillere, så er det vanskelig å sitte stille å se på det. Da vil jeg nok anbefale at det tas ut konkursvarsel, sier LO-advokat Atle Johansen.

Men spørsmålet er altså om klubben betaler andre kreditorer eller ikke.

- Det er det vi forholder oss til. Men hvis klubben plutselig ikke betaler noen kreditorer, så er det en situasjon vi ikke har vurdert, sier Johansen til NTB.


(NTB)