Lobben fløy 201,5 meter i Planica

Thomas Lobben fløy 201,5 meter som prøvehopper i Planica i dag. Kombinertløperen Kristian Hammer hoppet 194 meter.

- Det var kjempeartig, et kick uten like, sier Kristian Hammer til Dagbladet.no etter 194-metershoppet.

Planica er verdens største skiflygingsbakke. I dag var det bare prøvehoppere som satte utfor. 201,5-metershoppet til Thomas Lobben var dagens lengste. Petter Tande ble målt til 192 og Espen Rian til 166 meter. Tandes hopp var i virkeligheten 195 meter.

I morgen er det offisiell trening i Planica. Da kommer storfuglene. Norge stiller med seks løpere i de tre v-cuprennene fredag, lørdag og søndag. Størst forventninger stilles til Tommy Ingebrigtsen, som satte verdensrekord med 219,5 meter i Planica 1999. I hele vinter har han gjentatte ganger uttalt at målet er å ta verdensrekorden til Andreas Goldberger på 225 meter kommende week-end. De fem andre norske Planica-hopperne er Lars Bystøl, Bjørn Einar Romøren, Roar Ljøkelsøy, Henning Stensrud og Anders Bardal.

I dag var det flotte forhold i Planica med 16 varmegrader og oppdrift. Arrangørene mener bakken tåler hopp på 230 meter.

- Den tåler i hvert fall 225 meter, sier Kristian Hammer.

Arne Scheie forteller at NRK1 sender morgendagens offisielle trening fra klokka 09.00.

Sportssjef Jan-Erik Aalbu skulle reist til Planica sammen med landslagstroppen i dag, men ligger hjemme i senga med 40 i feber.

- Forhåpentlig reiser jeg til Planica i morgen, sier Aalbu til Dagbladet.no