Lobben hoppet til NM-gull

Slo favoritten Jacobsen.

Thomas Lobben fra Moingen vant overraskende storbakke-NM i hopp i Lysgårdsbakken søndag foran Anders Jacobsen.

Bronsen gikk til Andreas Vilberg fra Jarberg.

Det var han som ledet etter første omgang, men han klarte ikke å svare opp Lobbens kjempehopp på 140,5 meter i finaleomgangen. Dermed ble det bare bronse, for også Anders Jacobsen fra Ringkollen gikk forbi.

24 år gamle Lobben er i likhet med Andreas Vilberg temmelig ukjent. Han har en 33.-plass fra verdenscupen som sitt beste resultat før kommende sesong, men klarte likevel å sette de etablerte norske skistjernene i skyggen i NM-rennet søndag.

Det ble et renn der nye og spennende norske hopptalenter klarte å sette sitt preg på hoppingen.

- Dette var kanskje en av de største overraskelsene i moderne norsk hopphistorie, mente sportssjef Clas Brede Bråthen. Og sølvvinneren som var mester en stakket stund, fulgte opp med å slå fast at det var en verdig mester under helt like forhold i Lysgårdsbakken.

Mesterskapet skulle ha gått i Holmenkollen i februar, men ble den gangen stoppet på grunn av dårlig vær. Nå ble det avviklet under gode og stabile forhold på plast i Lysgårdsbakken.

Tom Hilde klarte fjerdeplassen foran Lars Bystøl, mens Roar Ljøkelsøy endte på 6.-plass. Bjørn Einar Romøren ble nummer åtte og tok plassen foran Sigurd Pettersen i søndagens NM-renn.

OVERRASKELSE: Thomas Lobben slo Anders Jacobsen og vant NM-gull i hopp på Lillehammer i dag. Foto: Kristoffer Øverli Andersen/Scanpix
OVERRASKELSE: Thomas Lobben slo Anders Jacobsen og vant NM-gull i hopp på Lillehammer i dag. Foto: Kristoffer Øverli Andersen/Scanpix Vis mer

(NTB)