Lobbet TIL til tabelltopp

Morten Gamst Pedersen trodde han var offside da han lobbet ballen over Emille Baron. Faktum er at han er på toppen av tabellen.

TROMSØ (Dagbladet): Men kampleder Tommy Skjerven brukte ikke fløyta. Dermed ble Gamst Pedersen matchvinner med sin elegante lobb. Et TIL-frispark fra Thomas Hastad ble klarert av LSK-forsvaret, men Roar Christensen sto i retur-rommet og løftet ballen tilbake innafor 16-meteren. Der sto tre TIL-spillere mutters aleine: Årst, Kovacs og Gamst Pedersen.

- Jeg bare fullførte bevegelsen inn i straffefeltet. Vi var tre stykker der inne. Jeg ventet ærlig talt på at Skjerven skulle blåse offside. Det skjedde ikke, og det var en herlig følelse, sier Gamst Pedersen.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Tromsø- Lillestrøm 1- 0 (0- 0). Mål: 1- 0 Morten Gamst Pedersen (83). Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gult kort: Morten Gamst Pedersen, Tromsø, Arild Sundgot, Peter Werni, Lillestrøm. Tilskuere: 6108.

Det luktet offside lang vei, men dommerens vurdering var at Årst og Kovacs ikke deltok aktivt i spillet og var på vei vekk fra situasjonen.

Mye involvert

Sjøl om Gamst Pedersen innrømmer at scoringen kan ha vært billig, mener han to avgjørende situasjoner tidligere i kampen falt ut i hans disfavør. Finnmarkingen mener han ble revet ned i LSK-feltet i 1. omgang. Og deretter episoden like etter sidebytte - da han headet inn det alle trodde var kampens første scoring.

- Dommeren straffet meg fordi jeg hoppet høyere enn Baron. Kontakten mellom oss oppsto etter at jeg traff ballen.

Kampene mellom TIL og LSK er ofte fysisk tøffe. Det skjedde også i går.

- Hele 1. omgang var et eneste langt frispark. Jeg hadde nesten ikke puls til pause, sier matchvinneren.

Kan forsvinne

22-åringen er glad for tilliten fra Åge Hareide, men forventer ikke mye spilletid.

- Jeg er først og fremst takknemlig for å bli tatt ut. Jeg har mye å lære, og landslaget er et flott sted å høste kunnskap.

- Agent Rune Hauge sier flere klubber viser interesse for deg. Forsvinner du til utlandet denne sommeren?

- Det er feil fokus for meg. Jeg tenker bare på TIL nå og stortrives.

TIL har - inkludert treningskampene - spilt 12 kamper uten tap. Trener Per Høgmo er stolt.

- Å slå LSK betyr at vi har slått en klar medaljekandidat. Vi snudde kampbildet etter sidebytte. Kampen sto og vippet og vi vant. Jeg er tilfreds.

- Og TIL framstår som årets overraskelse?

- Vi har sju poeng og kan fortsatt rykke ned, svarer Høgmo.

SEIERSMÅLET: Her avgjør Morten Gamst Pedersen mot LSK, sju minutter før full tid. Han ble overrasket - fordi han ikke ble avblåst for offside.