Lobbet TIL til tabelltopp

Morten Gamst Pedersen trodde han var offside da han lobbet ballen over Emille Baron. Faktum er at han er på toppen av tabellen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Men kampleder Tommy Skjerven brukte ikke fløyta. Dermed ble Gamst Pedersen matchvinner med sin elegante lobb. Et TIL-frispark fra Thomas Hastad ble klarert av LSK-forsvaret, men Roar Christensen sto i retur-rommet og løftet ballen tilbake innafor 16-meteren. Der sto tre TIL-spillere mutters aleine: Årst, Kovacs og Gamst Pedersen.

- Jeg bare fullførte bevegelsen inn i straffefeltet. Vi var tre stykker der inne. Jeg ventet ærlig talt på at Skjerven skulle blåse offside. Det skjedde ikke, og det var en herlig følelse, sier Gamst Pedersen.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Tromsø- Lillestrøm 1- 0 (0- 0). Mål: 1- 0 Morten Gamst Pedersen (83). Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gult kort: Morten Gamst Pedersen, Tromsø, Arild Sundgot, Peter Werni, Lillestrøm. Tilskuere: 6108.

Det luktet offside lang vei, men dommerens vurdering var at Årst og Kovacs ikke deltok aktivt i spillet og var på vei vekk fra situasjonen.

Mye involvert

Sjøl om Gamst Pedersen innrømmer at scoringen kan ha vært billig, mener han to avgjørende situasjoner tidligere i kampen falt ut i hans disfavør. Finnmarkingen mener han ble revet ned i LSK-feltet i 1. omgang. Og deretter episoden like etter sidebytte - da han headet inn det alle trodde var kampens første scoring.

- Dommeren straffet meg fordi jeg hoppet høyere enn Baron. Kontakten mellom oss oppsto etter at jeg traff ballen.

Kampene mellom TIL og LSK er ofte fysisk tøffe. Det skjedde også i går.

- Hele 1. omgang var et eneste langt frispark. Jeg hadde nesten ikke puls til pause, sier matchvinneren.

Kan forsvinne

22-åringen er glad for tilliten fra Åge Hareide, men forventer ikke mye spilletid.

- Jeg er først og fremst takknemlig for å bli tatt ut. Jeg har mye å lære, og landslaget er et flott sted å høste kunnskap.

- Agent Rune Hauge sier flere klubber viser interesse for deg. Forsvinner du til utlandet denne sommeren?

- Det er feil fokus for meg. Jeg tenker bare på TIL nå og stortrives.

TIL har - inkludert treningskampene - spilt 12 kamper uten tap. Trener Per Høgmo er stolt.

- Å slå LSK betyr at vi har slått en klar medaljekandidat. Vi snudde kampbildet etter sidebytte. Kampen sto og vippet og vi vant. Jeg er tilfreds.

- Og TIL framstår som årets overraskelse?

- Vi har sju poeng og kan fortsatt rykke ned, svarer Høgmo.

SEIERSMÅLET: Her avgjør Morten Gamst Pedersen mot LSK, sju minutter før full tid. Han ble overrasket - fordi han ikke ble avblåst for offside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer