Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Løberg har vært illojal

Lyns trenerteam avviser at hjelpetrener Knut Arild Løberg er skviset ut av klubben. De hevder at Løberg sjøl har opptrådt illojalt. - Det beste hadde vært at han slutter frivillig, sier hjelpetrener Geir Midtsian til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom Trenerforeningen og sin advokat, gikk Knut Arild Løberg i forrige uke ut i VG og fortalte at han var i ferd med å bli kastet ut av Oslo-klubben. Nå tar Løbergs trenerkolleger til motmæle. Keepertrener Espen Granli (36), sportslig administrator Stein Hoff (34), utstyrsansvarlig Rune Tonning (52), og Midtsian (42) gir nå sin egen versjon av bråket rundt Løberg.

- Vi har levd med dette problemet siden august i fjor da vi tok det opp med Lyn-ledelsen, sier Midtsian, som fører ordet for kvartetten. - Løberg var over lang tid illojal overfor både Stuart Baxter og Sture Fladmark.

Alle fire gir sin fulle støtte til hovedtrener Sture Fladmark.

- Baksnakket

- Og han baksnakket dem ofte på treninger, men var alltid overstrømmende når han snakket til de, sier Midtsian.

Han forteller at Løberg alltid passet på å snakke til bare en person av gangen når han kritiserte Baxter og Fladmark, men de fire i trenerteamet kan alle fortelle om flere slike episoder.

- På trening kunne han kritisere måten Baxter ledet treningene på, at det var for lange treningsøkter og feil spillerkjøp, sier Midtsian. - Dette oppfattet vi som uhyre illojalt, og det har gått veldig utover arbeidsmiljøet vårt.

Når trenerteamet ser at Løbergs advokat i gårsdagens VG forteller at bare én eneste kamprapport i fjor høst var kopiert fra våren, rister de alle på hodet.

- Vi har funnet ut at flere rapporter var reine kopier av rapporter fra våren, sier Midtsian. - Og dette kan vi dokumentere.

- Reiste ikke

Den aller verste episoden skjedde i følge kvartetten i sommer da Løberg skulle reise til Trondheim for å se Rosenborg.

- Løberg hadde jobben i trenerteamet for å lage analyser av neste motstander, sier Midtsian. - Han fortalte oss om turen til Trondheim, og om analysen han hadde laget.

- Men han var aldri i Trondheim. Han ble konfrontert om turen av Lyn-ledelsen, og innrømmet at han aldri hadde reist oppover og sett Rosenborg.

Da daværende hovedtrener Stuart Baxter fikk høre om det, ble han rasende og tok saken opp med Lyn-ledelsen, som igjen tok den opp med Løberg.

- Men av hensyn til at klubben lå faretruende nær nedrykk, ville ikke Lyn ha saken ut i pressen, sier Midtsian. - Derfor ble den skjøvet fram i tid.

Dagbladet var i kontakt med Stuart Baxter i går kveld. Siden han ikke lenger er ansatt i Lyn, ville han slippe å kommentere saken.

- Men du har nok fått den korrekte versjonen av de fire, sa han på telefonen fra Helsingborg.

- Ingen kommentar

Knut Arild Løberg vil ikke kommentere sine kollegers uttalelser i Dagbladet, og viser til at sannheten er kommet fram til Trenerforeningen og deres advokat. Trenerforeningens advokat Aasmund Sandland har denne kommentaren til Lyn-trenernes utspill.

- Dette er argumenter som man har funnet ut i ettertid, slik at han kan ha en rettslig grunn til å si opp Løberg som hjelpetrener, sier Sandland til Dagbladet.

Reagerer sterkt

Lyn-kvartetten derimot understreker at dette har gått for langt, at det er ødeleggende for hele miljøet og at hovedtrener fortjener full støtte.

- Løberg skal ikke klare å ødelegge for oss, sier Espen Granli.

- Vi har reagert meget sterkt på at Trenerforeningen overhodet ikke har tatt kontakt med oss i Lyn, sier Geir Midtsian til Dagbladet.

<B>SINTE LYN-TRENERE: </B>Stein Hoff, (t.v.) Geir Midtsian, Rune Tonning og Espen Granli var samlet i Lyns lokaler på Ullevaal Stadion i går kveld. - Vi har reagert meget sterkt på at Trenerforeningen overhodet ikke har tatt kontakt med oss i Lyn, sier Geir Midtsian til Dagbladet.
Hele Norges coronakart