Lochte beklager ransbløffen: - Det er traumatisk å få en pistol rettet mot seg

Ryan Lochte snakker ut etter skandalen. 

BEKLAGER: Ryan Lochte legger seg flat i et innlegg publisert på Twitter. Foto: David Gray / NTB Scanpix
BEKLAGER: Ryan Lochte legger seg flat i et innlegg publisert på Twitter. Foto: David Gray / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skandalen rundt det amerikanske svømmelandslaget har preget Rio-OL de siste dagene.

Bakgrunnen er at de amerikanske stjernene, med Ryan Lochte i spissen, hevdet de ble ranet på en bensinstasjon i Rio natt til søndag etter å ha feiret stafettgull.

Torsdag nådde saken sitt klimaks da det ble klart at det hele var en løgn.

- Jeg vil si unnskyld

Fredag ettermiddag legger svømmestjernen Ryan Lochte seg flat i et innlegg på Twitter.

- Jeg vil si unnskyld for min oppførsel forrige helg - for å ikke være nok forsiktig og ærlig i måten jeg beskrev hendelsene, og for at jeg har tatt fokus bort fra mange utøvere som ønsker å oppfylle drømmene sine her i OL. Jeg ventet med å dele disse tankene til det ble bekreftet at den juridiske situasjonen var ordnet, og det var klart at mine lagkamerater ville komme seg trygt hjem, skriver Lochte.

Tatt for løgn

Svømmestjernens egen forklaring kommer dagen etter at en overvåkningsvideo fra bensinstasjonen viser at de ikke blir ranet. Torsdag gikk også politisjef i Rio, Fernando Veloso, ut og bekreftet at OL-svømmerne hadde snakket usant.

- Det fant ikke sted et ran slik det ble rapportert eller hevdet av utøverne, sier han.

I virkeligheten hadde Lochte og hans lagkompiser gjort hærverk på toalettet på bensinstasjonen og deretter blitt konfrontert av væpnede sikkerhetsvakter.

- Traumatisk

Ryan Lochte forteller lite om hva som faktisk skjedde da han og lagkompisene havnet i bråk på bensinstasjonen i Rio. Men han sier at det var en svært ekkel opplevelse.

- Det er traumatisk å være sent ute men vennene sine i et fremmed land - der man ikke klarer å gjøre seg forstått - og plutselig oppleve at en ukjent person sikter en pistol mot deg og krever penger for å la deg gå, skriver amerikaneren og legger til:

- Men uavhengig av andres oppførsel, burde jeg ha vært mer fornuftig - og jeg beklager til mine lagkamerater, fans, konkurrenter, sponsorer og arrangøren av disse fantastiske lekene.


FULL KRANGEL: Denne overvåkningsvideoen fra en bensinstasjon like ved Olympiaparken i Rio kan gi flere svar på hva som skjedde da Lochte og flere ... Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer