200 METER-EKSPERT: Ryan Lochte er snart VM-kongen i Shanghai. Han har allerede satt en verdensrekord og i dag vant han VM-gull nummer tre. Foto: EPA/Hannibal Hanschke
200 METER-EKSPERT: Ryan Lochte er snart VM-kongen i Shanghai. Han har allerede satt en verdensrekord og i dag vant han VM-gull nummer tre. Foto: EPA/Hannibal HanschkeVis mer

Lochte tok sitt tredje VM-gull

Ledet fra start til mål på 200 m rygg.

Amerikanske Ryan Lochte (26) fosset inn til sitt tredje gull svømme-VM i Shanghai på 200 meter rygg fredag.

Trippelmesteren ledet fra start til mål og hentet tilbake tittelen han vant i 2007. Lochte svømte i mål på 1.52,96 foran Ryosuke Irie fra Japan og Tyler Clary fra USA.

Tidligere i mesterskapet har Lochte snytt Michael Phelps for gullet både på 200 meter fri og 200 meter medley. På sistnevnte distanse satte Lochte i tillegg mesterskapets første verdensrekord, uten superdrakten han selv satte den forrige rekorden med.

Like før Lochtes nye gulløp sørget danske Jeanette Ottesen og Aljaksandra Gerasimenia for å dele gullmedaljen på 100 meter fri med tiden 53.45.

Det var bare tredje gang i historien - og annen gang i det pågående mesterskapet - at to svømmere slo inn i bassengkanten på samme tid.

Tidligere i mesterskapet sørget de to franskmennene Camille Lacourt og Jérémy Stravius for at det første gang ble delt en gullmedalje på 100 meter rygg i et VM. Før årets mesterskap var det bare italienske Filippo Magnini og canadiske Brent Hayden som noen gang hadde delt en 1.-plass i VM. Det skjedde på 100 meter fri i 2007.

(NTB-AFP)