Lockout stopper National Hockey League

Beskyldningene hagler.

National Hockey League (NHL) kan bli rammet av lockout. Det ble klart i natt. Flere spillere sier nå at begge parter er for grådige.

Philadelphia Flyers-angriperen Jeremy Roenick, som fulgte Canada og Finlands finalekamp i verdenscupen fra tribunen i Toronto, ga i hvert fall klart uttrykk for hva han mente.

- Jeg vil gjerne vært helt ærlig, og dersom jeg er det, så kan jeg ikke fri meg fra å mene at begge partene i denne konflikten, både eierne i NHL og spillerne, er for grådige, sa han til pressefolkene i en av pausene i finalekampen.

- Spillerne kommer til å tjene bra med penger, men det er ikke nødvendig med et tak på lønningene, la han til.

- De neste ukene kommer til å bli veldig viktige for hockeyens fremtid, sier Mario Lemieux, som både er eier og spiller.

Mange tror at en lockout i natt kan få store konsekvenser for ishockeysporten i Nord-Amerika. Det blir snakket om at sporten kan bli borte fra idrettskartet.

- Det er vanskelig å si hva som kommer til å skje, men jeg ser ikke bort fra at en lockout kan komme til å vare lenge. Det kommer nok til å bli snakk om mange måneder, kanskje til og med år, sier de største pessimistene.

Ishockeytilhengerne i Nord-Amerika er nærmest i sjokk. Å legge ned NHL er det samme for canadiere og amerikanere, som det ville vært for engelskmenn å legge ned eliteserien i fotball eller italienerne å legge ned Serie A.

(NTB-AFP-Reuters)