Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Loddtrekning avgjør lagets skjebne etter Keitas straffemiss

Trekker lodd om kvartfinaleplass.

MISSET STRAFFE - MÅ TREKKE LODD: Malis Seydou Keita misset på et straffespark i kampen mot Guinea som endte 1-1. Dermed skal loddtrekning avgjøre hvilket lag som er videre til kvartfinale. Foto: AP Photo/Themba Hadebe
MISSET STRAFFE - MÅ TREKKE LODD: Malis Seydou Keita misset på et straffespark i kampen mot Guinea som endte 1-1. Dermed skal loddtrekning avgjøre hvilket lag som er videre til kvartfinale. Foto: AP Photo/Themba Hadebe Vis mer

• Kamerun - Elfenbenskysten 0-1 (0-1)

• Guinea - Mali 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Elfenbenskysten er klare for kvartfinale i Afrikamesterskapet etter 1-0-seier mot Kamerun.

Dermed ble Elfenbenskysten vinnere av gruppe D - men det spesielle er at Guinea og Mali må ut i loddtrekning for å finne ut hvem som går videre som gruppetoer.

Grunnen er at Guinea og Mali står med tre strake 1-1-kamper i gruppespillet - og dermed står begge med 3-3 i målforskjell og tre poeng.

Ifølge Eurosport, som sender Afrikamesterskapet, skal trekningen finne sted i morgen torsdag.

For Mali-spiller Seydou Keita blir nok trekningen ekstra spennende etter at han misset et straffespark i 1-1-oppgjøret.

Sliteseier Elfenbenskysten gikk videre og møter Algerie i kvartfinalen. Store navn som Wilfried Bony og brødrene Yaya og Kolo Toure spilte fra start.

Men det var en mindre kjent kantspiller som ble dagens mann.

Max Gradel sendte Elfenbenskysten i ledelsen med langskudd etter 35 minutter. Gradel banket til fra rundt 25 meter og i det nærmeste hjørnet til 1-0.

Saint-Etienne-spilleren med en fortid i Leicester og Leeds viste seg fram med en fantastisk skuddfot og sto for kampens soleklare høydepunkt.

Kamerun klarte aldri å slå tilbake, og er dermed ute av Afrikamesterskapet.

Loddtrekning Utgangspunktet før skjebnekampene var enkelt: Vinneren var klar for kvartfinale.

Men det var også et spesielt scenario dersom begge gruppekampene i gruppe D endte uavgjort med samme siffer. Da måtte loddtrekning skille lagene alle i gruppa ettersom alle hadde lik poengsum og målforskjell.

Alle de fire kampene i de to første rundene endte nemlig uavgjort og 1-1. Dermed sto både Kamerun, Elfenbenskysten, Mali og Guinea med to poeng og 2-2 i målforskjell før kveldens oppgjør.

Dermed endte Mali og Guinea opp med loddtrekning i morgen.

MATCHVINNER: Max Gradel scoret vinnermålet med et langskudd i kampen mot Kamerun. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
MATCHVINNER: Max Gradel scoret vinnermålet med et langskudd i kampen mot Kamerun. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh Vis mer