Hvem vinner gruppe B i fotball-VM?

Loddtrekning og gule kort kan avgjøre VM-dramaet: - Se for deg det scenarioet!

Spania og Portugal har prestert helt likt på papiret. Nå kan gruppe B i årets VM avgjøres ved fair play, eller i verste fall ved hjelp av loddtrekning.

FØRSTEPLASS: Hvem vinner duellen om førsteplassen i gruppespillet? Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND
FØRSTEPLASS: Hvem vinner duellen om førsteplassen i gruppespillet? Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spania og Portugal har levert helt like resultater etter to runder i gruppespillet i VM. Både poeng og målforskjell er det samme. I første kamp spilte lagene uavgjort mot hverandre med stillingen 3-3. I runde to vant begge kampene sine 1-0. Spania møter Marokko i siste runde, mens Portugal møter Iran.

- VM i 1994 var sist jeg kan huske noe av det samme skjedde. Fire lag havnet med samme poeng og det var mye styr å få regnet ut hvem som havnet hvor. Norge røk ut. Vi har faktisk blitt ofre for det her tidligere, sier fotballekspert Simen Stamsø Møller til Dagbladet.

Det var eneste gang i VM-historien hvor alle lag i gruppen endte opp med lik poengsum. På toppen av dette hadde også lagene samme målforskjell. Det endte med at antall scoret mål bestemte plasseringen, hvor Norge endte sist med bare ett mål.

Kan planlegge motstander

Dersom Portugal og Spania ender opp med identiske resultater etter innledende kamper, er det fair play som vil bestemme hvem som vinner gruppen. Det handler om færrest kort tildelt hvert lag. Hvis dette viser seg å bli likt også, vil vinneren kåres ved loddtrekning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer