Loe hudfletter TV 2, NRK og norske medier

«Totalt fravær av faglig integritet og anstendighet i mediene.»

BEROLIGET AV OPSJONEN: Tidligere styreleder i Stabæk Fotball, Erik Loe, stilte som vitne i overgangssaken i dag. Loe var tidligere under etterforskning i saken, men er ikke tiltalt av påtalemyndighetene.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
BEROLIGET AV OPSJONEN: Tidligere styreleder i Stabæk Fotball, Erik Loe, stilte som vitne i overgangssaken i dag. Loe var tidligere under etterforskning i saken, men er ikke tiltalt av påtalemyndighetene. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Tidligere styreleder i Stabæk, Erik Loe, var nådeløs i sin dom over norske medier da han vitnet i overgangssaken rundt Veigar Páll Gunnarsson i dag.

Loe, som selv trakk seg som styreleder i Stabæk som følge av denne saken, og i tillegg ble tvunget til å trekke som kandidat til jobben som fotballpresident, tok en kraftig oppgjør med spesielt TV 2 fra vitneboksen.

- Du bruker så utrolig mye tid på å slåss mot dette løgnbatteriet. TV 2 hadde over 140 saker første tre månedene, og ingen av dem var positive. NRK hadde debattprogram hvor vi ikke en gang var invitert, hvor Esten O. Sæther i Dagbladet fikk diskreditere oss som kriminelle uten at Ole Torp avbrøt. Du kan jo bare se på omfanget av dekningen denne rettssaken har, tordnet Loe, før han fortsatte tiraden mot TV 2 sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

- Sportsredaktøren i TV 2 lyver til VG om hvor de fikk kontraktene fra, og kaller meg uten substans og troverdighet, for dagen etter å bli konfrontert med sin egen mail som bekreftet det. Da svarer han ikke med et beklager, men med at Erik Loe bør begynne å ta alvoret i denne saken inn over seg.

- Det totale fraværet av faglig integritet og anstendighet i mediene, å lage saker framfor å finne sannheten, det har kostet mye, sa Loe, før dommeren ønsket å komme tilbake til det som var saken.

Arvesølvet Når det gjaldt overgangssaken, var også Loe klokkeklar på at ingen i Stabæk har gjort noe galg. Tvert imot følte Loe at de kvittet seg med arvesølvet i klubben gjennom denne opsjonsavtalen, men at det var en avtale de ikke kunne si nei til i den situasjonen klubben var.

- Jeg syntes fire millioner var for lite, men jeg ble beroliget da jeg så de neste stegene i avtalen, sa  Loe, og siktet til det tosifrede antallet millioner som skulle utløses ved en eventuell overgang.

Loe mener, i likhet med resten av de tiltalte, at hele saken er bygget på en løgn fra TV 2 når det gjelder verdien av Veigar Pall Gunnarsson. Løgnen er, ifølge Loe, at Gunnarsson var verdt fem millioner kroner.

- Hvis løgnen fra TV 2 om at vi hadde et bud på fem millioner fikk feste seg, var jeg sikker på at vi ville være ferdige. Og det viste seg jo at der var jeg temmelig prikk på, sa Loe i retten.

Sms i affekt For Loe mener det er løgnen som er blitt sannheten, og at det forklarer mye av panikken som oppsto umiddelbart etter at TV 2 slo opp saken 12. oktober 2011.

«Vi behøver ikke si at vi stjal og løy, men at vi gjorde en vurdering basert på Stabæks interesser, som vi ser ble feil og som vi vil rette opp. Folk tilgir feil som man ordner opp i, men ikke juks som man lyver for å slippe unna med. Lett å si fra et kafébord i Barcelona, men kanskje riktig. Du skal slippe å fronte ting du ikke kan stå inne for. Tror du vi kan ljuge videre og slippe unna?», er en av tekstmeldingene fra Ingebrigt Sten Jensen til Loe, som også ble lagt fram i retten i dag.

- Det er den faktafeilen som ble sittende, og som han kanskje trodde på selv på det tidspunktet, for han hadde jo ikke vært sentral i denne opsjonsavtalen. Han er berørt av dette, på samme måte som alle andre i Norge, og sender den meldingen til meg. Tror jeg, sa Loe, som ikke kunne huske hvordan han reagerte da han fikk den av Jensen.