ØKER I OMGANG: To nye personer har blitt siktet i den såkalte Gunnarsson-saken. De to er henholvdsvis nåværende styreleder i Stabæk Fotball AS og i tidligere styreformann i klubben. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ØKER I OMGANG: To nye personer har blitt siktet i den såkalte Gunnarsson-saken. De to er henholvdsvis nåværende styreleder i Stabæk Fotball AS og i tidligere styreformann i klubben. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Loe og Sørensen siktet i Gunnarsson-saken

Stiller seg uenige til siktelsen om grovt utroskap.

(Dagbladet): Politiet i Asker og Bærum pågrep og siktet i dag tidligere styreleder i Stabæk Fotball Erik Loe og nåværende styreleder i Stabæk AS Lars Holter Sørensen.

Samtidig ble det gjennomført en ransakelse av de to siktede Stabæk-ledernes bopeler. De befinner seg nå hos politiet og vil bli avhørt i løpet av dagen, skriver Asker og Bærum politidistrikt i en pressemelding.

De er begge siktet for de samme forholdene som Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen og Stabæks sportslige leder Inge André Olsen etter bestemmelsene i straffeloven om grovt økonomisk utroskap.

- Interessante Det gikk nesten tre uker fra Haakonsen og Olsen ble innbrakt til det ble tatt ut siktelse mot tidligere styrelederen i Stabæk Fotball og styrelederen i aksjeselskapet. Politiadvokat Morten Stene forklarer hvorfor politiet valgte å aksjonere mot Loe og Sørensen først nå. med tanke på den sentrale rollen de to har og har hatt i Stabæk:

- Styremedlemmer og -ledere er interessante i utgangspunktet i kraft av sine stillinger, men det betyr ikke at man kan statuere en strafferettslig posisjon på gunnlag av det alene. Det er etterforskningen vi har drevet og gjennomført som nå peker i retning av at det kan foreligge et strafferettslig ansvar, sier Stene til Dagbladet.

Sørensen var hjemme mens Loe var ute da politiet kom for å pågripe dem og gjennomføre ransakelser på deres adresser tidligere i dag. Aksjonene foregikk uten dramatikk, forteller Stene:

- Vi gjennomførte ransakelser på de to siktedes bopeler. Den ene var ikke tilstede da vi møtte opp på døra. Han ble derfor oppringt og bedt om å møte på politihuset til avhør. Den andre ble med uten å motsette seg. Det knuttet seg ingen dramatikk til pågripelsene, selv om det sikkert oppleves dramatisk for alle dem som blir dratt inn i en straffesak, sier politiadvokaten.

Uenige i siktelsen Loe er uenig i siktelsen, men villig til å forklare seg. Det opplyser hans advokat John Christian Elden til Dagbladet.

FLERE SIKTELSER: Politiadvokat Morten Stene ved Asker og Bærum politidistrikt forteller at politiet har tatt ut to nye siktelser og vil ikke utelukke flere.Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
FLERE SIKTELSER: Politiadvokat Morten Stene ved Asker og Bærum politidistrikt forteller at politiet har tatt ut to nye siktelser og vil ikke utelukke flere.Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer

- Han sier han ikke har noen kjennskap til noe som er uregelmessig, sier Elden.

Loe er ikke pågrepet, men han har fått huset sitt ransaket av politiet.

- Det er aldri hyggelig å få uvarslet politi på døra. Hadde de varslet det på forhånd skulle han tatt dem imot med kaffe, sier Elden om klientens reaksjon på dette.

- All den tid politiet legger til grunn at det var uregelmessigheter i Veigar-salget, er det da ikke naturlig at Loe etterforskes, utfra den stillingen han hadde?

- Ikke ut ifra den kunnskapen han har. Han vet ikke hva politiet vil spørre ham om. Vi vet ikke grunnen til siktelsen, sier Elden til Dagbladet.

Sørensen er representert av advokat Pål M. Andreassen i advokatfirmaet Hjort. Via sin advokat ønsker Sørensen å si minst mulig om dagens hendelser utover at han i likhet med Loe stiller seg uenig til siktelsen.

SIKTET: Tidligere styreleder i Stabæk Fotball,, Erik Loe.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SIKTET: Tidligere styreleder i Stabæk Fotball,, Erik Loe.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Vår klient Lars Holter Sørensen har imøtegått siktelsen i den redegjørelsen om saken han har gitt i sin forklaring til politiet. Han avviser straffeskyld, skriver Andreassen i en SMS til Dagbladet ved 17-tiden. Han har ingen kommentarer utover det, ettersom saken er til etterforskning.

Slipper trolig fri i dag Stene opplyser at med mindre det dukker opp noe spesielt i ettermiddagens avhør, vil både Loe og Sørensen slippe fri i ettermiddag.

- Nå gjennomfører vi avhør på politihuset i Sandvika. Hvor lang tid det tar, kan jeg ikke gi noe eksakt svar på. Vi vil i løpet av ettermiddagen gjøre en vurdering på hva vi skal gjøre, men som utgangspunkt er det ikke noe som tilsier at de har en mer sentral stilling i saken enn de som er siktet fra før, og de ble løslatt etter avhør, sier Stene.

Aksjonerte i Trondheim Politiet i Sør-Trøndelag har også gjennomført det som beskrives som et etterforskningsskritt i den delen av overgangssaken som omhandler Rosenborg.

- Det betyr at Terje Svendsen (styreleder), Nils Skutle (avtroppende daglig leder) og Erik Hoftun (sportslig leder) har blitt innkalt som vitner og har avgitt vitneforklaringer. Det skjedde i forrige uke, opplyser mediesjef i Rosenborg, Nils Heldal, til Dagbladet på spørsmål om betydningen av innholdet i pressemeldingen.

Han opplyser videre at politiet ikke har vært i kontakt med trondheimsklubben siden. Politiadvokat Stene bekrefter Heldals opplysninger.

- Nå venter vi på at Sør-Trøndelag politidistrikt skal sende over dokumentasjonen til oss, sier han.

Stene vil, som tidligere i etterforskningen, ikke utelukke at flere personer kan få endret status fra vitne til siktet.

SIKTET: Styreformann i Stabæk AS, Lars Holter Sørensen.FOTO: SVEINUNG U. YSTAD / Dagbladet
SIKTET: Styreformann i Stabæk AS, Lars Holter Sørensen.FOTO: SVEINUNG U. YSTAD / Dagbladet Vis mer

- Vi utelukker ikke flere siktelser. Dette er en type sak hvor grensene mellom det å ha status som vitne og det å ha mer aktiv rolle grunnlag for konstatere på strafferettslig nivå er tynnere enn i andre saker. Vi følger med på utviklingen hele tiden, sier han.