Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Loe ville ikke ta opp kampen med Hallén

Med mindre fotballpresidenten selv ville slutte, opplyser Loe til Dagbladet.

HENLAGT:  Etter 12 tøffe måneder fikk Erik Loe (i midten) denne uka vite at han ikke er blant de tiltalte i den såkalte overgangssaken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HENLAGT: Etter 12 tøffe måneder fikk Erik Loe (i midten) denne uka vite at han ikke er blant de tiltalte i den såkalte overgangssaken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet:)
Erik Loe ønsket aldri å utfordre Yngve Hallén som president i Norges Fotballforbund. Loe forsikret selv Hallén om dette før overgangssaken sprakk.

Det var 2. divisjonsforeningen som i fjor høst foreslo Erik Loes navn til Norges Fotballforbunds valgkomité. På den tida stormet det rundt sittende fotballpresident Yngve Hallén. Flere så på den tidligere visepresident Loe som en potensielt samlende maktfigur før fotballtinget som skulle avholdes i 2012.

Men Stabæk-lederen - som tidligere denne uka fikk sitt forhold i overgangssaken henlagt av statsadvokaten - ønsket ikke å ta opp kampen med Hallén:

TAKKET LOE:  Yngve Hallén satte stor pris på at Erik Loe ringte ham og avklarte sitt presidentkandidatur i fjor høst. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
TAKKET LOE: Yngve Hallén satte stor pris på at Erik Loe ringte ham og avklarte sitt presidentkandidatur i fjor høst. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ringte Yngve Hallén etter at mitt navn kom frem. Følte det var det mest ryddige, skriver Loe i en tekstmelding til Dagbladet.

- Jeg sa at jeg ikke ville stille som kandidat med mindre han selv ønsket å trekke seg, eller at valgkomiteen ønsket å innstille på en annen enn ham. Dersom en av de to forutsetningene inntraff, var jeg klar for å gå for en slik stilling. Men jeg ville ikke under noen omstendighet stille som kandidat, uten tilliten fra valgkomiteen, forteller Erik Loe videre.

Lekkasjepåstander
Loe gikk i mandagens VG ut med påstander om at det var kilder fra Norges Fotballforbund (NFF) som informerte TV 2 om detaljene i Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga. Dette fulgte avisa opp i går med fem sider, hvor det blant annet ble gjort kjent at NFF vil komme til bunns i lekkasjebeskyldningene.

Ingen var negative til Loes kandidatur før overgangssaken ble kjent gjennom TV 2s avsløring 12. oktober 2011. Etter dette ble hans navn strøket fra valgkomiteens liste over alternativer, opplyses det i VG.

- Første gang jeg fikk vite at Erik Loe var lansert som presidentkandidat, var da han ringte og fortalte meg det. Det satte jeg stor pris på at han gjorde, sier Yngve Hallén.

Hallén visste ingenting
- Erik sa da at han ikke var innstilt på å ta opp den kampen hvis jeg ønsket å bli sittende, fortsetter fotballpresidenten.

- VG stilte dette spørsmålet på kommentarplass i går: «Hva visste Yngve Hallén»?

- Jeg visste ingenting om saken før den ble avslørt 11. oktober. Jeg ante det ikke. Og jeg skjønte ikke størrelsen på saken før påtalemyndigheten la fram sin innstilling. Jeg satt sammen med Einar Schultz (daværende visepresident i NFF), og vi hadde ikke vært i nærheten av å forstå omfanget. Men der og da ble det klart for oss, sier Hallén.

Einar Schultz var i fjor høst kollega med både Hallén i NFF-ledelsen og med Erik Loe i Stabæk.

- Jeg er helt sikker på at Yngve Hallén ikke har noen kobling til denne saken. At hans navn klistres til slikt, er usaklig og trist, sier Schultz til antydningene om at fotballpresidenten tjente på at overgangssaken ble kjent - siden dette gjorde Loe uaktuell som hans motkandidat.

(NTB)