Loeb ble verdensmester, Henning kjørte av veien

Mens Petter Solberg kjørte seg opp.

(Dagbladet.no): Etter gårsdagens ganske så like problemer for brødrene Solberg, fikk de en vidt forskjellig siste dag i Rally Japan - en dag da Sebastien Loeb sikret seg sin femte VM-tittel på rad.

På 22. fartsprøve mistet Henning veigrep i gjørma, og bilen forsvant til skogs.

- Så fryktelig glatt. Etter et strekk på 200 meter bare gled vi av veien. Og nå står vi ute i regnværet og venter. Dritt, kommenterer Solberg og kartleser Cato Menkerud på sin blogg.

Lørdag måtte duoen bryte for dagen på grunn av en ødelagt bakstilling, og med dagens skogtur, var det definitivt slutt på Rally Japan for denne gang.

Men før den siste rallyrunden i Wales, fra 4. til 7. desember, kan de i det minste glede seg over at de fikk med seg en prøveseier og en nest bestetid fra Japan.

Opptur for Petter

Lillebror Petter stilte også med en nyreparert bil på siste dag av rallyet i Asia, og han åpnet dagen med å sikre seg sin andre prøveseier.

Deretter fikk han igjen tekniske problemer på SS23, før de reiste seg på nytt ved å vinne de to siste fartsprøvene. Alt i alt ga dette en åttendeplass - og opptur - i Rally Japan.

- Vi har forbedret farten en del, og vi har mange prøveseire, og det er veldig viktig, sier Petter til Subarus hjemmesider.

SEIERSKYSSET: Sebastien Loeb kysser sin kone, Severine, etter at den femte VM-tittelen på rad er et faktum. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP/SCANPIX
SEIERSKYSSET: Sebastien Loeb kysser sin kone, Severine, etter at den femte VM-tittelen på rad er et faktum. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP/SCANPIX Vis mer

Spydeberg-føreren tillegger at han tror han ville ha vunnet flere prøver om det ikke var for de tekniske problemene han har opplevd underveis. 

- Men om jeg blir nummer fire, fem eller seks sammenlagt, så spiller det ærlig talt ikke så stor rolle for meg. Det viktigste er at vi blir raskere og kan kjempe om en seier igjen, fastslår han.

Loeb: - Det er perfekt

I så fall må han danke ut førere  som Mikko Hirvonen, som vant årets Rally Japan.

Og altså ikke minst Sebastien Loeb, som ble nummer tre og dermed kan krones som verdensmester - for femte gang på rad.

- Det er utrolig, men det var et forferdelig rally - det kunne ikke ha vært vanskeligere. Dette er et stort øyeblikk. Det er perfekt, jubler franskmannen. 

- I fjor tangerte jeg rekorden med fire VM-titler, men vi er veldig glade for at vi nå er de eneste med fem titler, tillegger han.

Loeb har nå ti poengs ledelse på Hirvonen, og de kan i teorien ende på samme poengsum etter Rally Wales. Men Loeb blir uansett verdensmester, fordi han har vunnet flest runder.

Loeb ble verdensmester, Henning kjørte av veien
VAR UTE OG KJØRTE: Etter gårsdagens tekniske problemer, kjørte Henning Solberg av veien under den siste dagen av Rally Japan.
FARVEL, JAPAN: Petter Solberg vinket til tilskuerne etter den siste, oppløftende dagen av Rally Japan.