Loeb i bisarr frontkollisjon

- Veldig dumt gjort, sier franskmannen.

(Dagbladet.no): Sebastian Loeb har i motsetning til Petter Solberg sjelden trøbbel med bilen sin, og bryter så godt som aldri rallyløp.

Denne helga måtte imidlertid franskmannen kaste inn håndkleet, melder wrc.com.  

Årsaken var av det bisarre slaget: Loeb hadde nettopp avsluttet den 11. fartsprøven da han frontkolliderte med en annen Citröen på vei til startstreken, kjørt av unggutten Conrad Rautenbach fra Zimbabwe.  

Uhellet skjedde i en smal og uoversiktlig sving. Selv om begge bilene fikk hard medfart i det kraftige sammenstøtet, slapp Loeb og Rautenbach  uskadet fra det.

- Et uvanlig uhell. Starten og slutten av de to prøvene var lagt til den samme plassen. Det er meningen at det skal gå an å passere hverandre. Det gjorde ikke vi. Han (Rautenbach) hadde det veldig travelt og vi oppdaget hverandre for sent. Veldig dumt gjort, er alt jeg kan si, sier Loeb ifølge NTB.

Loeb hadde overtatt ledelsen i rallyet da han krasjet, og holdt stø kurs mot sin tredje strake VM-rundeseier.

Franskmannen var også involvert i nesten-ulykke tidligere i år, da han var centimeter unna å meie ned en politimann som plutselig fant det for godt å krysse veien.

Nå er det lagkamerat Dani Sordi som er i tet, like foran Fords Jari-Matta Latvala.

MÅTTE BRYTE: Sebastin Loeb var på vei mot sin tredje rundeseier på rad da han frontkolliderte med en annen Citröen etter den 11. fartsprøven. Foto: REUTERS
MÅTTE BRYTE: Sebastin Loeb var på vei mot sin tredje rundeseier på rad da han frontkolliderte med en annen Citröen etter den 11. fartsprøven. Foto: REUTERS Vis mer

Petter Solberg måtte nok en gang bryte da han kjørte på en stein fredag.

Det er første VM-rally noensinne i et arabisk land. Rally Jordan avsluttes søndag.