Loeb kjørte i et tre

Petter tar VM-sølv, og er i klar ledelse i Rally Australia.

PERTH/OSLO (Dagbladet.no): Rally-verdensmester Sebastien Loeb frontkolliderte med et tre på SS9. Både Loeb og kartleser Daniel Elena virker uskadd etter kollisjonen, men de er ute av toppkampen.

Franksmannen kjørte rett fram i en venstresving, og citroënen ble stående klistra inn i treet.

Loeb løp selv hundre og femti meter tilbake i veien, og fungerte som en levende varselstrekant. Han signaliserer til Petter Solberg og de andre bilene som kommer etter ham om å ta det med ro.

Petter Solberg kom seg trygt forbi ulykkesstedet etter Loebs advarsler, men tapte noen sekunder på å manøvrere seg rundt bilen til Loeb.

Solberg er allerede sikret sølvet i årets rally-VM. Konkurrenten Marcus Grönholm stilte ikke på startstreken til SS8 etter problemer med støtdemperne på SS7, og klarer dermed ikke ta poeng i Australia.

Solberg og Grönholm sto likt i VM-sammendraget før Rally Australia, men Petter har tre rallyseire (Sverige, Mexico og Wales) mot Grönholms to denne sesongen.

Petters australske teamkamerat Chris Atkinson vant SS9, 4,3 sekunder foran Petter.

Solberg leder rallyet 45,9 sekunder foran veteranen Colin McRae (Skoda) før de to siste showetappene i Perth i dag.

KJØRTE UT: Sebastien Loeb ble stående med fronten klistra i et tre under SS9. Dermed ligger alt til rette for Petter Solberg-seier i sesongens siste rally.