Loeb kjørte i et tre

Petter tar VM-sølv, og er i klar ledelse i Rally Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PERTH/OSLO (Dagbladet.no): Rally-verdensmester Sebastien Loeb frontkolliderte med et tre på SS9. Både Loeb og kartleser Daniel Elena virker uskadd etter kollisjonen, men de er ute av toppkampen.

Franksmannen kjørte rett fram i en venstresving, og citroënen ble stående klistra inn i treet.

Loeb løp selv hundre og femti meter tilbake i veien, og fungerte som en levende varselstrekant. Han signaliserer til Petter Solberg og de andre bilene som kommer etter ham om å ta det med ro.

Petter Solberg kom seg trygt forbi ulykkesstedet etter Loebs advarsler, men tapte noen sekunder på å manøvrere seg rundt bilen til Loeb.

Solberg er allerede sikret sølvet i årets rally-VM. Konkurrenten Marcus Grönholm stilte ikke på startstreken til SS8 etter problemer med støtdemperne på SS7, og klarer dermed ikke ta poeng i Australia.

Solberg og Grönholm sto likt i VM-sammendraget før Rally Australia, men Petter har tre rallyseire (Sverige, Mexico og Wales) mot Grönholms to denne sesongen.

Petters australske teamkamerat Chris Atkinson vant SS9, 4,3 sekunder foran Petter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer