Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Loeb må kjøre «feiebil»

Seiersmulighetene svinner i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rally Tyrkia skjemmes av taktikkeri. Fords fabrikkførere kjørte seg lørdag rett til topps på grunn av en stallordre kvelden før.

Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala og Gianluigi Galli brukte to fartsprøver lørdag formiddag på tilsynelatende å ta over hele seierskampen i VM-runden. Regjerende verdensmester Sebastien Loeb er den store taperen.

Årsaken er at Ford ga sine førere stallordre dagen før. Fredag kveld fikk Hirvonen, Latvala og Galli beskjed om å bremse ned før målgang på siste fartsprøve. Hensikten var å sende Sebastien Loeb i tet over natten.

Fordelen med det var å påvirke startposisjonene neste dag. I rally-VM er reglene slik at den som leder etter første dag, starter først den neste. Dermed måtte Loeb kjøre først ut lørdag og «ploge» vei i grusen for Ford-førerne.

Med Loebs Citroën som «feiebil» for grus og støv, får bilene bak bedre feste til veiene. Dessuten kan konkurrentene kjøre etter franskmannens sporvalg og tider. Det er en kjempefordel i et grusrally.

Henning lider også

Stallordren var også direkte årsak til at Henning Solberg overnattet på annenplass. Den norske Ford-føreren måtte ut som bil nummer to annen dag. Med teamkompisenes angrep på Loeb, fikk også Henning Solberg svi.

Etter seks fartsprøver lørdag var 35-åringen falt ned til fjerdeplass med et tidstap til teten på 2.09 minutter. Lillebror Petter kjører forsiktig i sin nye Subaru og holder sjetteplassen. Han er kjørt av med to og et halvt minutt.
 

FEIEBIL: Sebastien Loeb var raskest fredag, og ble et offer for Fords taktikk under de første fartsprøvene på lørdag. Også Henning Solberg ble straffet for god kjøring. Foto: EPA/Scanpix
FEIEBIL: Sebastien Loeb var raskest fredag, og ble et offer for Fords taktikk under de første fartsprøvene på lørdag. Også Henning Solberg ble straffet for god kjøring. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Andreas Mikkelsen fikk problemer etter en strålende åpning fredag, men unggutten har kjørt seg opp til 13.-plass.

Rallyet fortsetter med ytterligere en fartsprøve (superspesial) lørdag og avsluttes søndag ettermiddag.

(NTB)

image: Loeb må kjøre «feiebil»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!