Loeb måtte bryte Polen-rallyet

Mikkelsen og Solberg i toppen.

UTE AV DANSEN: Sebastian Loeb har fått kjenne på uflaksen flere ganger i år og i Polen gikk det galt igjen. Andreas Mikkelsen og Petter Solberg er på henholdsvis 4. og 5.plass etter fire fartsprøver. Foto: EPA
UTE AV DANSEN: Sebastian Loeb har fått kjenne på uflaksen flere ganger i år og i Polen gikk det galt igjen. Andreas Mikkelsen og Petter Solberg er på henholdsvis 4. og 5.plass etter fire fartsprøver. Foto: EPAVis mer

|||

Andreas Mikkelsen er beste norske på en 4.-plass etter fire fartsprøver i Rally Polen fredag. Finske Mikko Hirvonen leder.

Ford-føreren har 2,4 sekunder til gode på landsmannen og lagkameraten Jari Matti Latvala, mens spanske Dano Sordo i sin Citroën holder tredjeplass 14,7 sekunder bak. Mikkelsen ligger 34,1 sekunder bak lederen.

Petter Solberg som ledet etter den første lille fartsprøven torsdag ligger på plassen bak og måtte se seg slått med 6,9 sekunder av sin yngre landsmann.

- Jeg gir jernet hele veien, men det er rett og slett for raskt her - jeg får ikke opp  nok fart. Det er det samme som tidligere, jeg taper tid når det går så fort, sier Solberg til WRCs hjemmeside.

Henning Solberg ligger på 7.-plass 53,9 sekunder bak, mens Mads Østberg er nummer 12 - 1.49,3 minutter bak.

VM-leder Sebastien Loeb forsvant fra resultatlistene etter den fjerde prøven. Akkurat som i Rally Akropolis kjørte den vanligvis sikre franskmannen av veien.

IKKE RASK NOK: - Jeg taper tid på de raskeste strekkene, sier Petter Solberg. Her under dagens siste fartsprøve.
IKKE RASK NOK: - Jeg taper tid på de raskeste strekkene, sier Petter Solberg. Her under dagens siste fartsprøve. Vis mer

- Jeg så han forsvant ut av veien, han rullet rundt, men det så ikke så ille ut. Jeg tok det svært riolig etter det, jeg ville ikke gjøre samme feil, sier leder Mikko Hirvonen om Loebs exit.

Det skal kjøres ytterligere tre prøver fredag i rallyet som avsluttes søndag.


(NTB)