Loeb mener Henning har en fordel i Norge

Konkurrentene tror på Solberg før Rally Norway.

KARLSTAD (Dagbladet.no): Henning Solberg strålte som en oransje sol etter å ha sikret fjerdeplassen i Rally Sverige, i det han selv mener er det beste rallyet han har gjort noensinne.

Nå handler det om Rally Norge til helga. Det er der alle håper Henning skal slå ut i full blomst. Men selv vil han helst slippe favorittstempelet.

- Jeg tror Petter, Loeb, Grönholm og Gardemeister blir raske, sier han til Dagbladet.no.

- Og deg selv?

- Jeg er outsider, sier Henning.

Sjefen tror på pallen

Ford-sjef Malcolm Wilson er godt fornøyd med innsatsen til storebror Solberg i Sverige, og mener han bør ta sikte på en enda bedre plassering i Norge.

- Henning har gjort en super jobb her, og dette er bare hans andre rally i bilen. Det gir ham virkelig et godt utgangspunkt foran Norge, og jeg mener han bør kjempe om en plass på pallen på hjemmebane, sier Wilson i en pressemelding fra Hennings lag, Stobart VK M-Sport Ford.

SKIKKELIG ETABLERT: Henning Solberg er nå skikkelig etablert blant de beste WRC-førerne, og konkurrentene tror han blir tøff å slå på hjemmebane. Foto: SCANPIX
SKIKKELIG ETABLERT: Henning Solberg er nå skikkelig etablert blant de beste WRC-førerne, og konkurrentene tror han blir tøff å slå på hjemmebane. Foto: SCANPIX Vis mer

Fjerdeplass er tangering av lagets beste resultat i en VM-runde.

I Sverige kjempet Henning lenge en duell med Mikko Hirvonen om tredjeplassen. Finnen, som er andrefører på Fords fabrikklag etter Sverige-vinner Marcus Grönholm, ramser opp Henning i favorittsjiktet i Hedmark.

- Petter og Henning blir raske. De er favoritter sammen med Grönholm og Loeb. Så håper jeg at jeg kan være med å kjempe der også, sier Hirvonen til Dagbladet.no.

Loeb: - Henning kjenner veiene

Regjerende verdensmester Sébastien Loeb er ikke overrasket over at Henning Solberg virkelig har blandet seg inn i det beste selskapet denne helga.

- Jeg visste at han ville bli rask. Henning er en god fører, sier Loeb til Dagbladet.no.

Franskmannen tror Henning blir minst like sterk på hjemmebane.

- Jeg tror han er den eneste som kjenner veiene i Norge.

- Klarer du å holde ham bak deg der også?

- Jeg håper det, sier Loeb.

TROR PÅ HENNING: Regjerende verdensmester Sebastien Loeb sier til Dagbladet.no at Henning har en fordel siden han kjenner veien i Rally Norway.
VELDIG FORNØYD: Henning Solberg er fornøyd med helgas VM-runde og gleder seg stort til Rally Norway.