Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Loeb mister Rally Australia

Først klar i New Zealand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med Sebastien Loeb hjemme i gips suste Marcus Grönholm inn til seier i Rally Tyrkia og gjorde innspurten i rally-VM litt mer spennende.

I dag bekrefter Citroen-føreren at han er tilbake på startstreken i Rally New Zeland. Avstanden mellom Loeb og Grönholm er på 25 poeng med tre rallyløp igjen.

Rally Australia neste helg mister trolig Loeb, skriver CNN. Grönholm kan knipe ytterligere 10 poeng på rivalen ved seier i Australia, finnen kan totalt ende opp på 132 poeng.

Hvis det skjer, at Grönholm vinner alle rallyene, må Loeb kapre minst fem poeng for å holde ledelsen gjennom Rally NZ og årets siste løp i Rally Wales.

Tidligere har Leob uttalt på Kronos-teamets hjemmeside at legene avgjør når han er tilbake. De har tydeligvis bestemt seg for at franskmannen trenger ytterligere fire ukers hvile.

- Jeg vet at Marcus har en sjanse. Jeg skal gjøre mitt beste for å komme tilbake i New Zealand, for å vinne VM-tittelen, sier Loeb i en pressemelding i dag.

Loeb brakk et bein i overarmen på sykkeltur i slutten av september. I Tyrkia ble han erstattet av veteranen Colin McRae, som brøt på rallyets siste prøve.

Trolig får skotske McRae sjansen på nytt som Loeb-vikar i Australia.

HAR TO MATCHBALLER: Siden Sebastien Loeb ikke kjører i Australia må han sikre seg fem poeng i løpet av rallyene i NZ eller Wales for å sikre VM-tittelen, dersom Marcus Grönholm får full pott resten av sesongen. Foto: Scanpix/Ap
HAR TO MATCHBALLER: Siden Sebastien Loeb ikke kjører i Australia må han sikre seg fem poeng i løpet av rallyene i NZ eller Wales for å sikre VM-tittelen, dersom Marcus Grönholm får full pott resten av sesongen. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
<B>HAR EN SJANSE: Marcus Grönholm er fortsatt en VM-rival etter seieren i Tyrkia sist helg.