Loeb mot ny VM-seier

Solberg-brødrene i tåka.

Sebastien Loeb er i rute til å vinne sin fjerde strake VM-tittel i rally etter en tredjeplass i Wales Rally Storbritannia etter seks fartsprøver.

Det er Mikko Hirvonen fra Finland som foreløpig har tatt ledelsen etter å ha vunnet den første etappen (seks fartsprøver) fredag. Han kjørte inn til førsteplass med tiden 1.17,21 - en ledelse på 39,6 sekunder til Marcus Grönholm. Loeb var 57,9 bak Hirvonen. Grönholm er den eneste som kan snyte Loeb for VM-tittelen.

Dersom Grönholm vinner den siste rallyrunden i Wales, må ikke Loeb være blant de fem beste for at finnen skal bli verdensmester i sin siste sesong.

Petter best

Petter Solberg innledet rallyet i Wales med to sjetteplasser på de første fartsprøvene. Nordmannen endte på en fjerdeplass etter seks fartsprøver, 1 minutt og 34 sekunder bak Hirvonen.

Storebror Henning lå på 11.-plass og var vel to minutter bak Hirvonen i åpningen fredag. Nordmannen slet med både tekniske problemer, tåke og regn.

- Vi kom skikkelig dårlig i gang med punktering allerede i andre sving på første etappe. Da var det så tåkete at jeg nesten ikke så veien. Vi kjørte til mål på etappen, og det var kun felgen igjen av hjulet til slutt, sier Henning Solberg.

Skuffet storebror

FORT I SVINGENE: Sebastien Loeb kjører fort i Rally Wales, så fort at det ikke spiller så stor rolle for VM at Mikko Hirvonen leder og at Marcus Grönholm er nummer to. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/SCANPIX
FORT I SVINGENE: Sebastien Loeb kjører fort i Rally Wales, så fort at det ikke spiller så stor rolle for VM at Mikko Hirvonen leder og at Marcus Grönholm er nummer to. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/SCANPIX Vis mer

Til slutt ble det en skuffende 15. plass og over 22 minutter etter finnen.

- Jeg sa på forhånd at det eneste jeg fryktet her var tåke, og tåke har det vært i dag. Til og med inne i bilen. Vi har varmetråder i frontruta, men de har ikke fungert, og dermed ble det mye dugg. I tillegg fikk vi vannlekkasje i motoren på femte etappe, og da fikk vi heller ikke brukt varmeapparatet. På siste etappen var det også mørkt, så dette har vært en forferdelig dag, fortsetter Henning Solberg.

Unggutten Andreas Mikkelsen lå på 12.-plass etter tre fartsprøver, men kjørte seg opp til en sterk 10. plass. Mads Østberg tok 12.-plassen.

Den siste VM-runden fortsetter lørdag med 2. etappe og ytterligere sju fartsprøver før den avsluttes med fire prøver søndag.

(NTB)

VÅTT OG VANSKELIG: Petter Solberg sliter og ligger på fjerdeplass etter første dag av Rally Wales.