Loeb mot ny VM-seier

Solberg-brødrene i tåka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sebastien Loeb er i rute til å vinne sin fjerde strake VM-tittel i rally etter en tredjeplass i Wales Rally Storbritannia etter seks fartsprøver.

Det er Mikko Hirvonen fra Finland som foreløpig har tatt ledelsen etter å ha vunnet den første etappen (seks fartsprøver) fredag. Han kjørte inn til førsteplass med tiden 1.17,21 - en ledelse på 39,6 sekunder til Marcus Grönholm. Loeb var 57,9 bak Hirvonen. Grönholm er den eneste som kan snyte Loeb for VM-tittelen.

Dersom Grönholm vinner den siste rallyrunden i Wales, må ikke Loeb være blant de fem beste for at finnen skal bli verdensmester i sin siste sesong.

Petter best

Petter Solberg innledet rallyet i Wales med to sjetteplasser på de første fartsprøvene. Nordmannen endte på en fjerdeplass etter seks fartsprøver, 1 minutt og 34 sekunder bak Hirvonen.

Storebror Henning lå på 11.-plass og var vel to minutter bak Hirvonen i åpningen fredag. Nordmannen slet med både tekniske problemer, tåke og regn.

- Vi kom skikkelig dårlig i gang med punktering allerede i andre sving på første etappe. Da var det så tåkete at jeg nesten ikke så veien. Vi kjørte til mål på etappen, og det var kun felgen igjen av hjulet til slutt, sier Henning Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.