FLYR VIDERE: Sebastien Loeb ser ut til å ha full kontroll i rallyet i Tyskland.Foto: SCANPIX/AP/Michael Probst
FLYR VIDERE: Sebastien Loeb ser ut til å ha full kontroll i rallyet i Tyskland.Foto: SCANPIX/AP/Michael ProbstVis mer

Loeb og Ogier har rykket fra i Tyskland

Styrer mot rally-dobbeltseier.

Citroëns Sebastien Loeb og Sebastien Ogier har rykket fra de øvrige førerne og styrer mot dobbeltseier i Rally Tyskland etter halvkjørt løp.

Loeb hadde en knapp ledelse på landsmannen Ogier etter fredagens fartsprøver. Situasjonen er lik etter fire fartsprøver lørdag, men avstanden ned til utfordrerne er økt.

Loeb har 4,8 sekunders forsprang på Ogier, mens Daniel Sordo på 3.-plass er to minutter bak den regjerende verdensmesteren. Petter Solberg holder på sin 6.-plass men har tapt ytterligere 53 sekunder til teten og er 2.52,4 bak etter formiddagsprøvene lørdag.

Jari-Matti Latvala vant den første fartsprøven (SS7) lørdag, men er ikke å regne med i teten sammenlagt. På de øvrige tre fartsprøvene viste den franske lederduoen hvem som er best. Ogier vant SS8 og SS10, mens SS9 gikk i Loebs favør.

Henning Solberg tapte mye tid og falt fra 7.- til 9.-plass lørdag. Mads Østberg, som fikk store problemer på tredje fartsprøve fredag, har kjørt seg opp seks plasser til 21., men ligger over 11 minutter bak ledende Loeb.

(NTB)