Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Loeb råkjører mot seier i Australia

Solberg brøt i går.

Loeb råkjører mot seier i Australia Med Petter Solberg, Marcus Grönholm og Markko Märtin ute, er det duket for sesongens sjette seier til verdensmester Sebastien Loeb i Rally Australia.

Grönholm forsvant ut av veien og rallyet på første fartsprøve lørdag. Finnen ledet VM-runden med over 20 sekunder da han krasjet med et tre og serverte seieren på sølvfat til Sebastien Loeb.

Solberg og Märtin måtte bryte dagen før.

- Teamet ba meg roe ned da Marcus (Grönholm) stoppet ute på fartsprøven. Hvorfor skal jeg ta sjanser nå som det ikke er noen biler å konkurrere mot lenger, undret Sebastien Loeb.

Etter 16 fartsprøver leder Citroëns suverene verdensmester med 1.20,5 minutt på finske Harri Rovanperä. Treer er belgiske Francois Duval, to og et halvt minutt bak.

Loeb har vunnet fem VM-runder denne sesongen. Vinner han sesongavslutningen i Australia, tangerer franskmannen sin landsmann Didier Auriol.

Han er eneste rallyfører gjennom tidene som har vunnet seks VM-runder i en og samme sesong (1992).

Petter Solberg startet i dag utenfor konkurranse, ettersom han ødela bilen og måtte bryte dagen før. Han er eneste fører som greier å holde følge med Loeb.

Nordmannen har vært raskest på fire av lørdagens ni fartsprøver. Loeb har vunnet tre, men Solberg har kjørt fra verdensmesteren med 1,1 sekund totalt i dag. (®NTB)

KJØRER FOR SEIER: Sebastian Loeb mot seier for sjette gang.
MÅTTE BRYTE:</B> Petter Solberg og Philip Mills.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media