Loeb rullet og mistet ledelsen i Rally Dakar

Uhell.

RULLET: Sebastien Loeb har vunnet rally-VM ni ganger. Han har også imponert i debuten i Rally Dakar, men mandag var uhellet ute for den populære franskmannen. Foto:  AFP PHOTO / @world / ANDRE LAVADINHO
RULLET: Sebastien Loeb har vunnet rally-VM ni ganger. Han har også imponert i debuten i Rally Dakar, men mandag var uhellet ute for den populære franskmannen. Foto: AFP PHOTO / @world / ANDRE LAVADINHO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sebastien Loeb har vunnet rally-VM ni ganger. Han har også imponert i debuten i Rally Dakar, men mandag var uhellet ute for den populære franskmannen.

Etter tre etappeseirer i Rally Dakar så langt, var han uheldig på mandagens etappe. Han svingte feil vel 30 kilometer før mål på etappen, rullet rundt og fikk motorstopp og store skader på bilen. Franskmannen klarte med nød og neppe å komme seg til mål sammen med annenfører Daniel Elena.

Franskmannen falt fra ledelse til åttendeplassen i sammendraget, og nå er han mer enn en time bak teten. Det ble en skikkelig nedtur for franskmannen, som nok mistet alle muligheter til å vinne rallyet.

Det var regjerende mester, Nasser al-Attiyah, som vant mandagens etappe. Det var hans første etappeseier i år. Med Minien sin slo han Carlos Sainz med tre sekunder, så det var svært jevnt og tett.

Totalt var mandagens etappe mellom Salta og Belen på 766 kilometer. Spesialprøvene var på 393 kilometer. Det var den åttende etappen som ble kjørt mandag.

Tirsdag skal kjørerne ut på en etappe som stort sett går rundt den lille byen Belen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer